Vi möttes av en härligt grön och fin konstgräsplan i Boxholm. Så som det ofta känns den första träningsmatchen så var planen oändligt stor och 90 minuter oändligt lång tid.

Motståndet stod Landsbro för. Svårt motstånd direkt då de spelade i division två förra säsongen. De som var med under Tinnis senaste sejour i tvåan minns laget som tufft. Det fick vi uppleva även i dag. Landsbro var lite vassare inledningsvis och tog ledningen med 0-1. Jag tycker dock att vi spelade upp oss och fick också helt rättvist göra 1-1.

Vi och vi, vi får tacka Becca för uppvisningen. Min mittbackskollega tyckte att det var dags för ett ryck och väggspelade sig genom mittfältet med hjälp av Helena för att sedan ta sig ända ner till mål där hon säkert placerade in bollen i målet.

Karlskogasonen Emil Johansson fick pris för årets mål 2009. Det var den säsongens första mål (ett av få som Hammarby lyckades göra…). Vi har många vassa skyttar i Tinnis, men jag törs nog lova att dagens mål av Kohlmeier åtminstone kommer att vara nominerat till årets Tinnismål…

I inledningen av andra halvlek var vi för passiva och Landsbro får sätta både 1-2 och 1-3. Landsbro hade ett visst övertag resten av matchen, men vi skapade också vassa chanser och borde nog ha satt åtminstone en. Matchen slutade 1-3 och utepremiären var avklarad. Extra beröm vill jag ge till nyförvärven Joanna Engblom och Helena Löwdahl som var mycket löpstarka och visade kämpaglöd på ytter- och innermittfältet.

Vi behöver inte på något sätt be om ursäkt för dagens insats.  Dock kan det vara värt att ha i åtanke att som för de flesta andra lag har snön stoppat oss från att träna på konstgräs de senaste veckorna och många spelare är bortresta då de har sportlov.

Vi gjorde en klart godkänd insats idag. Det härliga är att vi, trots sportlov, ställer upp med ett helt nytt men minst lika bra lag imorgon då Gunnarssons Torpa förhoppningsvis åker hem med en förlust.