Gästbloggare är: Västkusttjejen Stina som mest irrar runt på innermittfältet, ser ut som ett frågetecken eller föder lagets största grodor. Ja det är nog jag!

Ett grymt taggat Tinnis mötte Kenty i Östgötacupen i måndags den 14/5-2012.

Vi inleder första halvlek riktigt bra och vinner i stort sett alla förstabollar. Vi sätter även till i närkamper och är tuffa i luftrummet och vinner mycket huvudspel. Hela laget gör ett grovarbete och jobbar verkligen tillsammans. Vi skapar mycket målchanser och gör ett första mål utav Ann med ett fint framspel utan Tanja. Petra är även nära att nicka in en hörna, men målvakten gör en räddning så bollen studsar i ribban. Vi skapar chanser och andra målet sätter Limpan, med ett skott precis innanför straffområdet. I detta läge drar jag med mig min spelare och öppnar upp för Limpan som klipper till med Högerfoten, ja som sagt det var högerfoten.

Innan halvtid bör vi ha fått en straff då Chimi blir kapad i straffområdet, men domaren lät spelet gå vidare. Vad som gör att vi går till halvtid med ett 2-0 läge beror på att varje spelare vinner sin match i matchen och att vi jobbar som ett lag. När vi får in första och sen andra målet märker man att Kenty blir frustrerade och lite griniga vilket gör oss i ännu bättre läge.

Även andra halvlek börjar vi bra och skapar målchanser. Vi tar då vår första straff, som Limpan lägger in säkert i målet. Kenty gör några byten och justerar om lite i sitt lag. Ny energi från deras sida och vi börjar bli lite trötta samtidigt som vi på något sätt börjar tänka lite defensivt. Det blir ett glapp i vårt lag och avståndet mellan lagdelarna blir lite för stort och Kenty nyttjar detta med två snabba mål. Kenty trycker på och vi pressas ner på vår planhalva, vilket ger dem målchanser men vi är snabba i omställning och är nära på att trycka in en 4-2 ledning. Vi lägger vår andra straff som målvakten räddar och en olidlig slutkamp om vinsten återstår. Jag tycker att i andra halvlek är det en mer jämn match där Kenty visar att de är vana med mer träningar och högre tempo. Men vi hänger på och visar verkligen på att vi är ett lag att räkna med. Min känsla är att vi klarar av att vinna en sådan här match på att vi är ett så gött gäng som man säger i GBG. Vår sammanhållning har betydelse är jag säker på i alla fall.

När domaren blåser av står det 3-2 till Tinnis vilket gör att vi tuffar vidare på vårt segertåg. Det var en riktigt rolig match att spela och med lagets prestation vinner vi rättvist denna match.

En mycket viktig punkt att nämna är att Chimi för första gången sa tack när jag sa att hon gjort en bra prestation! Vi utvecklas på flera plan inom laget, vilket gör oss enormt starka.

Vill också påpeka att Kennet insatser som linjedomare uppskattas. Han är rättvis mot båda lagen vilket gör att mindre konflikter uppstår.

På sjukgymnastprogrammet får man lära sig att vara en kritisk vän, så kommentarer om mitt referat är uppskattat. Bra som mindre bra, man vill ju utvecklas!