Lördagmorgon 8:15 åkte bussen med en laddad trupp och tre trogna supportrar från Linköping. Destinationen var Torsvallen och andra kvalmatchen mot Vara SK.

Vara börjar matchen bäst, men halvvägs in i första halvlek tar vi tag i spelet och skapar en rad vassa målchanser, men målen uteblir och istället gör Vara 1-0 på ett långskott. Surt sa räven, men vi jobbar på och efter bra jobb av Mia på kanten så reducerar Ann till 1-1. Andra havlek börjar rätt bra, men så kontrar de och gör 2-1 och sen kort därpå också 3-1. Ca 15 min in i andra halvlek gör vi två byten, Tanja går ut och Lisa kommer in och någon minut senare går Selma ut och Tovin kommer in. I samband med det bytet går vi också ner på en trebackslinje. Lisa reducerar snyggt till 3-2, men inte långt senare ökar Vara på ledningen till 4-2 och i samma veva gör vi vårt sista byte, Anna går ut och in kommer Chimi. I matchens sista sekunder gör sen Vara också 5-2. Siffrorna är alldeles för stora och speglar inte matchbilden riktigt, men Varas målvakt var duktig och gjorde det svårt för våra anfallare, hon räddade dem flera gånger om. Hon blev efter matchen även utsedd till matchenslirare tillsammans med Mia i vårt lag.

Reaktionerna efter matchen skiljde sig från spelare till spelare, många var besvikna, någon fällde en tår och jag tror andra inte riktigt kunde sätta ord på vad de kände. Väl tillbaka i Linköping så sammanfattar dock Emma känslan rätt bra, tycker i alla fall både Petra och jag. Tom. Ja vi kände oss helt tomma. Här har vi laddat för kvalet i princip en månad, ja sen det var klart att vi vann serien och sen presterar vi inte. Inte så som vi vill och vet att vi kan i alla fall. Det saknades det där lilla sista. Vad det beror på kan det nog spekuleras i länge. Kanske är det som "spectator" skrev i gästboken, att nerverna spelade oss ett spratt? Kanske var vi inte mentalt redo på att matcherna skulle bli så tuffa och jämna? Vi har ju gått igenom serien med endast en förlust och har i cupen slagit ut både div. 2 och div. 1 lag, och det med ordentliga siffror. De flesta matcherna i serien har vi dessutom vunnit rejält. Det enda lag som egentligen har fått oss att kriga riktigt ordentligt den här säsongen, är IFK Norrköping i cupfinalen.

Mitt i det här får vi dock inte glömma att vi faktiskt tog oss till final i cupen och att vi vann, inte bara en, utan två serier den här säsongen! Var stolta över den prestationen tjejer! Det är jag och framför allt är jag stolt över att kunna säga att jag är en del av detta fantastiska gäng! Ni är guldvärda varenda en! ♥