Så har ytterligare en helg passerat, A-laget mötte under lördagen Kenty och U-laget fick under söndagen ta sig an Mjölby FC.

För många av oss är ett derby alltid lika spännande och laddat, och för vissa av tjejerna i laget som spelat i Kenty tidigare märktes peppen något oerhört. Spellistan i omklädningsrummet varvades mellan heavy metal, rock och house. Stämningen gick nästan att ta på och ut på planen gick ett riktigt energifyllt, men kanske också något nervöst gäng.

Vi tar snabbt kommandot i matchen och redan efter 2 minuter så tar Maja chansen när hon tagit sig in i straffområdet och stänker dit ett otagbart skott med hennes högerslägga. Strax därpå, i 7:e minuten, får vi en hörna som Kajsa lyfter in klockrent på en framrusande Elin som nickar in bollen, 2-0 är ett faktum. Det är ett glädjerus som går genom kroppen och energin stiger. Trots det något trista vädret så kände man sig lätt på fötterna och ville bara ha mer, och mer skulle det bli. I matchens 10:e minut får vi ytterligare en hörna. Från sidan har headcoach gått och sagt för sig själv, “gör en repris”. Kajsa lyfter återigen in hörnan klockrent på en, återigen, alltid så rättplacerad Elin som ännu en gång trycker in bollen med skallen. Inom loppet av 10 minuter har vi nu alltså 3-0 i ett derby mot ett av de lag som är med i toppen och fajtas. Efter dessa tre mål så känns det som om vi slår vi av lite på tempot. Kenty jobbar sig in i matchen mer och mer. Det blir en del farliga chanser åt båda hållen. I den 30:e minuten slår Kenty in ett inlägg och efter tumult i straffområdet som gör att bollen hamnar lös är deras nummer 10, Nova Wisén, på hugget och slår in bollen, 3-1. Strax därpå i den 33:e minuten tar sig Kentys nummer 18, Sara Lundberg, fram till straffområdet och skjuter ett otagbart skott i krysset.

Vi går till halvtidsvila med 3-2 och det diskuteras en del om hur vi ska komma upp i den nivån som vi hade under den första kvarten. Eniga om att vi absolut (läs: fan) inte tänker förlora det här så tar vi återigen tag i taktpinnen. Känslan är att vi ofta kommer fram till sista tredjedelen men att vi därifrån inte når riktigt hela vägen in. Det skapas en del chanser fram och tillbaka, men det märks att Kenty inte är riktigt lika vassa där framme och de saknar en del nyckelspelare. Jag tycker att det känns som att vi har det och att förlora finns inte på kartan (det finns för övrigt aldrig på kartan). I matchens 76:e minut slår Betty en perfekt passning till Amanda, som trots sina totalt förstörda och ihoptejpade skor får iväg ett skott utifrån som seglar in i mål, 4-2. 4-2 blir också slutresultatet i matchen och det känns skönt att vinna ytterligare ett derby. Utsedd till matchens lirare blir Julia i målet med motiveringen “En spelare som banne mig aldrig släpper returer, som är en klippa på varenda hörna och med sitt lugn samt sin trygghet bygger hela laget bakifrån”. En eloge ska även delas ut till Elin och Kajsa som med sitt samspel under hörnorna får in två viktiga mål!

För U-laget stod som sagt Mjölby FC på schemat. Mjölby FC är en relativt ny förening där man slagit ihop de forna Mjölby AI FF och Mjölby Södra IF. Trots att undertecknad är en gammal räv som spelade i Mjölby senast säsongen 2011/2012 så är det ett par bekanta ansikten i MFC-tröjorna. Matchen inleds med en relativt hög press och ett fysiskt spel av mjölbytjejerna men det är ändå Tinnis som sätter första baljan, och det är vår alldeles egen argentinare som står för målet. I den 24:e matchminuten får Tinnis in ett inlägg från högerkanten, Linda använder sig av sina sydamerikanska kvalitéer och nickar välplacerat in 1-0 till Tinnis. Därefter lyckas Mjölby göra 1-1 (26:e minuten), 1-2 (42:a minuten) och 1-3 (45:e minuten) innan vi går till halvtidsvila. Därefter kommer tjejerna ut och sliter på bra, men i matchens 55:e minut får Mjölby in 4-1 och i den 73:e minuten får de in ytterligare ett mål, 5-1 vilket också blir slutresultatet i matchen. De gröna tjejerna kämpar på bra hela matchen igenom, men mötte ett något vassare Mjölby. Det är bara att ta nya tag inför returmötet.

Nästa match för A-laget är tisdag 6:e juni kl 13.00 på Stångebro. Be there or be square. Vi är taggade till tusen och väntar oss ett revanschsuget Boren, kan bli en spännande match. För U-laget står Malmslätt på schemat, söndagen den 11:e juni kl 16.00 på Stångebro. En mycket viktig match och på förhand också väldigt jämn då Malmslätt ligger placeringen ovanför Tinnis, och det enbart skiljer 3 poäng. Noterbart är dock att Tinnis har en match mindre spelad så kom dit och heja fram tjejerna!

Ursäkta romanen, men som student är jag van att skriva uppsatser på en sisådär 80 sidor så tro mig. Det kunde ha varit mycket värre!