Det hände mycket i helgen. Under lördagen spelade U-laget borta mot Lingboda på Tallheden. Våra gröna tjejer kämpade på bra, men klarade inte att stå emot dagens rödvita uppställning. Sett till matchen vann Lingboda rättvist med 3-0.

Dagen fortsatte i gladare anda och större leenden, då flera tjejer från både A- och U-trupp slöt upp för att försöka värva framtida fotbollsspelare till BK Tinnis. På min hemmaplan vid Knektis samlades vi för att överraska våra två blivande baby mamas med tårta och lekar under den från väst inlånade traditionen bebisdusch. På grund av orsaker vi inte kan styra över kan vi dock inte förvänta oss att dagens värvningsförsök lyckas till mer än 50 %.

 
  
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

De tårtor och bakelser som delar av vårt eminenta spelarråd hade fixat till lördagen måste ha varit bra uppladdning, för på söndagen åkte A-laget till Skänninge IP och vann över Skeninge IK med 2-0. Några kanske funderar över varför orten och föreningen stavas olika och det kan jag efter inte så djupdykande eller grundligt googlande förklara för er. Namnet kommer ifrån Skenaån som flyter genom Skänninge och ska ha förekommit i skrifter redan i slutet av 1100-talet. Tidigare har orten stavats Skeninge och den nuvarande stavningen ska ha antagits någon gång under 1900-talet. Skänninge var under medeltiden en mycket betydande stad och ska även ha kallats ”Götha Landets Hufwud-Stad”.

Nu när allas nyfikenhet över Skeninge/Skänninge är stillad kan vi återgå till matchen. Vi kämpade på bra och hade en del farliga målchanser. Amanda lyckades få in bollen i mål i första halvlek efter fint spel med vår alltid lika käcka tjeck. Linnea nätade i andra efter att ha varit på tårna vid en av Skeninges bakåtpassningar. Det ska sägas att vi hade kunnat vara vassare framåt, men försvarsspelet ifrån hela laget var på topp och de enda gångerna vi behövde vara lite oroliga var på de hörnor och frisparkar Skeninge fick. Julia var dock tvärsäker i målet och gick ut och plockade ner det mesta (i något fall även en Skeningespelare). Skeninge ska ha en eloge för deras offside-fällor som fångade oss ett flertal gånger. De med gröna hjärtan tyckte nog att det var på gränsen några gånger, men domarens pipa ljöd och offside blev det, ingen tvekan om saken.

Värt att nämna är också Linneas fantastiska nickmål efter ett inlägg brett med smör ifrån högerkanten. Tyvärr blev målet bortdömt för offside. Frågar man Linnea menar hon att hon inte var offside, men det brydde sig inte domaren om. Jag har full förståelse för domarens beslut. Jag brukar inte heller bry mig om vad Linnea tycker.

Amanda är en rutinerad backpacker och har rest runt i bland annat Australien och Nya Zeeland. Allt bärande på ryggsäck kanske är förklaringen till att hon, trots tät påpassning av Skeningeförsvarare, lyckades hålla undan och ta emot uppspel gång på gång. Det skulle också kunna bero på att hon är student. Studenter brukar vara vana vid att ha en massa tungt tentaplugg hängande över huvudet och axlarna, så vad gör väl då en motståndare för skillnad. Den tryggheten och vassheten det gav att ha Amanda uppe på topp resulterade i att hon blev utsedd till matchens lirare.

       

Nu laddar vi för helgens derby mot Linköping Kenty. Hopp och hej!

#15

Kommentera

Publiceras ej