Säsongens första vardagsmatch spelades hemma på Stångebrofältet mot gästande AC Studenterna. Publiken, bestående av ungefär lika många personer som undertecknads ålder trotsade majkylan och fick se vårt gröna glada lag besegra de rödsvarta Studenterna med 3-0.

Matchen inleddes kyligt från Tinnis sida, och då menar jag inte på ett positivt sätt. Aggressiviteten vi inledde förra matchen med var som bortblåst och vi var ungefär lika heta som utetemperaturen. Inget av lagen kom till några farligare målchanser men AC var lite vassare i närkamperna och lyckades komma runt på kanterna vid ett flertal tillfällen.

Vi fortsatte dock att jobba och sprang oss varma, och med det hittade vi även aggressiviteten i försvarsspelet. Amanda, med specialvärmebyxor, ångade på som ett lokomotiv uppe på topp och resten av laget hakade på, vilket skapade ett antal vassa målchanser som vi inte riktigt lyckades få innanför målramen. Efter att ha vunnit bollen på högerkanten fick tidigare nämnda ånglok fram bollen till Betty som bestämde sig för att bryta mönstret. Betty lade upp bollen på vänsterdojan för dra iväg ett skott utifrån, en bit utanför straffområdet. Bollen seglade in över målvakten och 1-0 var ett faktum.

Efter det tände vi till och fortsatte skapa målchanser. Veronika, som måste ha anat att kvällen skulle bjuda på isande vindar, hade lindat på sig dubbla huvudbonader höll sig framme efter ett inlägg från Linnéa. Hon försökte sig på en Maradona och lyckades få in bollen i mål, men domaren skulle antagligen klara sig bra på ett syntest hos optikern och vår favorittjeck blev avblåst för hands. Första halvlek slutade därmed 1-0.

I halvtid fick vi några värmande ord från coach som var nöjd med att vi lyckats lyfta oss under halvleken. Med instruktioner om att fortsätta vara noggranna i försvarsspelet gick vi ut till andra halvlek. En alert start gav direkt utdelning. Efter en snabb hörna av Kajsa kom Linnéa farande som ett jehu mot bortre stolpen och stötte in bollen precis framför fötterna på en AC-spelare, 2-0. Bara några minuter senare gick Alex ikull i straffområdet efter närkontakt med en av Studenterna. Linjedomaren viftade med flaggan och huvuddomaren pekade på straffpunkten. Straffen var ungefär lika solkar som kvällen, men straff blev det. Lugn som en filbunke stegade vår orubbliga kapten Betty fram och satte 3-0-målet. Studenternas målvakt var på bollen men den var för hård för att hålla.

Matchen fortsatte med grönt övertag och farliga målchanser, men vi fick nöja oss med de tre mål vi redan gjort. Resultatet känns rättvist, men segerglädjen dämpades lite av att Studenternas målvakt skadades under slutminuterna och ambulans var tvungen att tillkallas. Vi känner med henne och det är alltid tråkigt när spelare skadas, oavsett om det är en med- eller motspelare.

Matchens lirare blev Kajsa, med motivering att hon sprang väldigt mycket. Det är föga förvånande att det var Kajsa som sprang mest i och med att hon inte tagit med sig underställströja. Jag vet inte om det beror på att hon glömde, att hennes korridor inte har råd med termometer eller att hon helt enkelt tänkte - det är ju maj!

 
 
 

Nu laddar vi om med träning och en spelledig helg för att sedan möta Assyriska IF på bortaplan på måndag. Hopp och hej!

#15

Kommentera

Publiceras ej