Då var ännu en match spelad för A-laget, och som nämnts i föregående inlägg stod Lotorp för motståndet. Redan på samlingen vid Stångebro var stämningen på topp och alla verkade riktigt taggade på match.

Väl framme vid den fina gräsplanen i Lotorp gick laget som vanligt ut på planen för att känna på underlaget medan vår eminenta Kenneth fixade i ordning i omklädningsrummet så att vi spelare har bästa möjliga förutsättningar för att prestera på planen. Och prestera på planen, det gjorde vi minst sagt.

Första halvlek gick helt enligt vår spelidé, och vi lyckades skapa många fina och kreativa kombinationer. En kombination som måste hyllas lite extra är den kreativa hörnvarianten som resulterade i 1-0. Istället för att följa den intränade varianten valde Kajsa och Betty att följa Mats fenomenala råd att våga bryta mönster och göra det oväntade. Kajsa fick till en mycket bra träff och Veronika kunde säkert nicka in bollen i mål. Det andra målet gjordes av Linnea efter ett fint inlägg av Alex, och det tredje målet stod Alex själv för. Värt att nämna är att vi hade många andra fina målchanser. Första halvlek var som sagt mycket bra och det var nöjda spelare och ledare som gick ut för halvtidsvila.

I den andra halvleken kom vi dock inte riktigt upp i samma standard, utan det blev lite mer slit och lite mindre skönspel. Trots detta lyckades vi att hålla tätt bakåt och fortfarande skapa målchanser men bollen ville inte in. Sett över hela matchen förtjänar varje lagdel en eloge. Först och främst vår målvakt Julia som bland annat stod för två avgörande räddningar, backlinjen som var i stort sett felfria och i hög grad bidrog till att skapa det fina anfallsspelet, mittfältet som spelfördelare med Veronika som ledstjärna och de sylvassa kanterna som var ständiga hot för motståndarna, och sist men inte minst anfallarna som stod för det kreativa på den sista tredjedelen.

När slutsignalen löd var det stor glädje i laget då ännu en vinst var inkasserad, och på Kajsas initiativ firades segern bland annat genom en hoppring (ring där man hoppar av glädje), hurrande och den självklara segerbilden.

En ny tradition hade skapats inför matchen av lagets förmodligen mest påhittiga spelare, Kajsa och Linnea. Efter varje match kommer Matchens lirare att utses av förra veckans Matchens lirare. Den spelare som blir vald får äran att bära den vackra rosa Matchens lirare tröjan varje träning under veckan. Det råder dock lite oenigheter huruvida tröjan ska få tvättas eller ej… Som tur var för Alex blev hon den första att bli vald och behöver alltså inte oroa sig för att lukta som en otvättad väst, och det förtjänade hon mer än väl. Hon stod verkligen för en fin insats och slet mycket hårt som vanligt. Här nedan ser ni henne lyckligt posera i den rosa tröjan.