Det här har varit en fullspäckad helg för oss fotbolls- och Tinnis-älskare. Igår hade som sagt U-laget sin seriepremiär på hemmaplan och även vi i A-truppen spelade hemma i lördags då vi tog emot Smedby AIS på Stångebro.
 
Vi fick hålla till på C-plan, vilket ligger en bit in på området och en del uttryckte viss oro för att publiken inte skulle lyckas hitta dit, eftersom vi i vanliga fall skulle hållit till på A-plan. Men som den trogna publik de alltid är så hittade de oss och vi slapp oroa oss för att spela inför tomma läktare.
 
Det var ett laddat och taggat gäng som samlades i omklädningsrummet innan matchen. Man kunde verkligen känna att det var dags för hemmapremiär och dessutom derby! (Vilket i och för sig var och varannan match kommer vara i den här serien, men det är en petitess).
Man märkte att de flesta var på gott humör, även Mats kom in och gav oss ett gott skratt, men mest för hans berättelse om de tekniska problem han stött på under den senaste tiden. Det där med ny teknik är inte alltid helt lätt - att veta vad en router är, vad som är skillnad på bredband och tv-abonnemang och inte minst att hitta en länk för att kunna beställa kläder på newbody. Tur att han är bättre på taktiska detaljer och fotboll, vår huvudtränare. ;)
 
Nu till matchen istället: det var bra förutsättningar - fin gräsplan och lagom varmt (för oss som spelade i alla fall, det var nog något värre för de som stod bredvid). Kanske något blåsigt, men det är ju Linköping vi talar om så något annat kan man ju knappast förvänta sig.
Smedby satte fart från början och gav oss nog lite av chockstart, spelade tufft och tog löpningar och kampen i varje duell. Men så småningom jobbade vi oss in i matchen och resterande första halvlek blev ett ställningskrig utan några solklara målchanser från något av lagen. Trots detta lyckades dock Smedby få in ett mål på ett inlägg efter ca 20 min, men vi gav inte upp utan gjorde vårt bästa för att själva skapa målchanser och inte låta dem få komma till några fler avslut.
 
Andra halvlek lyfte vi oss något och det kändes som om vi nu var det spelförande laget. Några fler målchanser skapades från oss denna halvlek, men tyvärr ingen som gav resultat och halvtidsresultatet 0-1 stod sig matchen ut. Något besvikna över resultatet var man ju, med all rätt - en förlust är alltid en förlust. Men prestationen i sig är inte dålig, vi kämpar på ända in i slutet och ger aldrig upp och det är den mentaliteten som kommer ge oss poäng i kommande matcher. "Motivation slår alltid klass" som man brukar säga och har man både motivation och klass (som vi i Tinnis har) så kan det ju inte gå annat än bra!
 
Nu laddar vi upp för en ny träningsvecka och äntligen får vi hålla till på naturgräset på Stångebro! Så nu ser vi till att det blir bra träningar och bra uppladdning inför nästa helgs matcher!
 
#11

Kommentera

Publiceras ej