Snart 4 år har det gått sen det sist hände något på den här bloggen, men det ska det bli ändring på nu har vi tänkt!
Det är inte många kvar i laget från den tiden, men vi som är lite mer färska ska ändå göra vårt bästa för att upprätthålla den goda standarden här.

Vilket tillfälle passar bättre för en nystart för en blogg än en seriepremiär? För det var nämligen vad vi i BK Tinnis seniorlag hade igår. I år huserar vi i division 2, efter att ha trillat ner från division 1 förra året. Vi var många nya spelare förra året och det kanske inte ses som den roligaste säsongen resultatmässigt. Men det var en rolig säsong på andra sätt - det blev en säsong där vi lärde känna varandra och fick spela ihop oss ordentligt - en säsong där vi blev ett lag helt enkelt. Så nu är vi ett väl sammansvetsat gäng som siktar mot toppen igen!
 
Tillbaka till matchen igen då: Halv tre begav vi oss mot Motala för att möta Borens IK i vår premiärmatch. Eller rättare sagt så begav vi oss mot Borenshult (som tydligen är en "förort" till Motala och absolut inte samma sak som Borensberg). Det var en fin vårdag, solen sken och blåsten var minimal. Alla i laget verkade taggade och lite nervösa och en del var bättre på att dölja det än andra. Matchen skulle spelas på naturgräs och det var lite spännande att se hur vi skulle anpassa oss till det efter att vi tränat på konstgräs hela försäsongen. Själv fick man stå vid sidan av på grund av sjukdom, men dagen till ära fick jag en tillfällig roll som lagets sjukgymnast.
En sjuk sjukgymnast utan sjukvårdsväska. För den hade tydligen blivit kvar hemma i Linköping... Så det var en himla tur att ingen behövde den just den här dagen!
 
Matchen började lite trevande från båda lagen - kanske var det premiärnerver, kanske var det ovana vid underlaget - men allteftersom matchen fortskred så började vi ta över mer och mer. Detta resulterade till slut i ett mål av Elin (på hörna dessutom!) och sedan ytterligare ett mål av Linnea precis innan pausvilan.
Stämningen i det trånga omklädningsrummet var god i halvtid och det tog vi med oss ut i andra halvlek också. Fem minuter in i halvleken gjorde Maja mål från en utifrån sett nästan omöjlig vinkel och nu kändes det riktigt bra, även för en som satt bredvid och inte kunde påverka så mycket vad som hände på planen. Boren fick in ett tröstmål i form av självmål och även om det kanske kunde gjort oss lite nervösa så kändes det ändå inte riktigt som att segern var hotad. Inhopparen Ebba satte sedan spiken i kistan med sitt 4-1-mål och alla ledarna ville så klart ta åt sig äran för det lyckade bytet.

Det var en typisk premiärmatch, det syntes att det var lite anspänning på plan (som dock släppte efterhand) och många var helt utpumpade efteråt, vilket man ska vara! Men det var en stabil insats, vi gjorde vad vi skulle och det gav oss vår första seger för säsongen!
Det känns skönt att vara igång med säsongen på alla sätt och vis! Nu gör vi en riktigt bra träningsvecka och laddar upp inför hemmapremiären mot Smedby nästa lördag!
 
 
 
#11
 

Kommentera

Publiceras ej