I måndags spelade vi i A-truppen seriematch igen, den här gången borta i Norrköping mot Assyriska. Eftersom det var vardagsmatch och samlingstiden var redan 17.15 så var det många som något stressade kom direkt från skola eller jobb med endast någon minut till godo.
Det här med att passa tider har varit uppe till diskussion tidigare och det har varit lite oklart om samlingstiden 17.15 är den tiden vi ska vara där på plats eller om man behöver vara där tidigare eftersom det är den tiden vi ska åka. Eller, enligt vår tränare Mats så är det inte så mycket till diskussion - 17.15 åker man. Enligt vissa av oss andra (som droppar in kl. 17:14:55) så har det nog uppfattats på ett annat sätt...
Men vi brukar alltid lyckas komma i tid till bortamatcherna ändå.
 
Framme i Norrköping anlände vi till Mamre IP och blev visade till vårt omklädningsrum. Vi fick till och med två omklädningsrum och eftersom det blev lite trångt för oss alla att tränga ihop oss i samma så bestämde vi oss för att dela upp oss. Den mest naturliga uppdelningen hade väl varit att dela oss i hälften, men så blev det inte riktigt. Det blev jag, Emmie och Linnea i det ena rummet och resten i det andra. Varför det blev just den uppdelningen är lite oklart - antingen tycker alla andra väldigt mycket om varandra eller så tycker de inte så mycket om oss tre. Låt oss hoppas på det förstnämnda! ;)
 
Det var inte många i laget som hade spelat på Mamre IP förut och vi började fundera på om det var en ganska ny plan och vad som kunde ha funnits på dess plats tidigare. Ett alternativ som kom upp var att det tidigare varit en beachsoccerplan som nu alltså gjorts om till gräsplan. Detta alternativ ansågs ganska troligt eftersom det lite här och var på planen låg sand i små högar. Kanske blir det en ny sport i framtiden - någon slags hybridfotboll med både gräs och sand? Det återstår att se, vi var i alla fall där för att spela vanlig fotboll på en vanlig gräsplan (eller ja, en gräsplan med inslag av sand).
 
Ett Assyriska som hittills hade haft en ganska tuff start på säsongen och fått möta de flesta av topplagen i serien fick även denna match en tuff start. Vi hade ett ganska bra tryck i början och Amanda öppnade målskyttet genom ett långskott utifrån som seglade över målvakten och in i mål.
Därefter hade vi en period där vi tappade lite av vårt spel och Assyriska fick ta över mer och mer, men 1-0 till oss stod sig halvleken ut.
Andra halvlek lyfte vi oss något, vilket även Assyriska gjorde och det blev en ganska jämn kamp där vi turades om att göra mål. Det var ganska nervöst på slutet, men vi lyckades ändå hålla oss kyliga och reda ut alla situationer. Allra kyligast av alla var Betty som med ca 10 minuter kvar klev fram och säkert satte en stenhård straff i målet bakom Assyriskas målvakt. Då blev ställningen 3-2 till oss och det var också det som blev matchens slutresultat.
 
Det var en match som kanske inte innehöll så mycket finlir, men däremot en del kyla och kämpaglöd från alla håll och kanter. Den med allra mest kämpaglöd var Veronika, som också utsågs till matchens lirare. Hon peppade och höll igång oss hela matchen, både genom sin kommunikation men kanske allra mest genom hennes handlingar på planen. Ett agerande som vi andra inspirerades att ta efter och som till slut gjorde så att vi kunde gå segrande ur denna match.
 
      
 
 
Nu har vi två träningar att se fram emot denna vecka och sedan match hemma på söndag mot Eneby!
Dessutom är vi med på Tinnisdagen på Skarpans IP på lördag! Klockan 10-13 kommer vi i seniortruppen att vara där och bland annat hålla i en fotbollclinic för alla yngre förmågor och förhoppningsvis framtida seniorspelare!
En fullspäckad och rolig helg med andra ord!
 
#11

Kommentera

Publiceras ej