Dagen med stort D var här och vi välkomnade Vimmerby till ett soligt Linköping och en ”ny” hemma plan i Ryd där vi hängt de senaste träningarna. Sedan tabelldrabbningen i våras och den sura 2-1 förlusten kände vi alla att det var dags att visa Vimmerby vart poängen egentligen skulle, och de gjorde vi minsann.

Matchen drar igång & vi gav som vi utlovade Vimmerby ett rejält varmt välkomnande när Amanda fint slår in 1-0 efter bara några ynka minuters spel. Men vi vet att vi inte kan slappna av och matchen är tuff både fysiskt och psykiskt för båda lagen. Efter många närkamper och med lite väl mycket tjafs från supportrarna på kanten visar Maja vart skåpet ska stå när hon med en fin tackling går förbi Vimmerby backen och slår ännu en gång en briljant boll till Amanda som gör 2-0 och resultatet står sig halvleken ut.

Jag själv som inte upplever samma typ av fysiska belastning ute på plan kände hur tröttheten sakta med säkert började smyga sig in i andra halvlek och led med resterande spelare där ute (speciellt Amanda som valt att spela i underställ och förvånas fortfarande hur hon inte svimmade av värmeslag). Tröttheten syntes men man ska inte luras av de för vi tryckte på och fick ett par fina anfall tills Kajsa rycker in vid en frispark och helt pricksäker slår in den i vänstra hörnet. En lättnad för oss men som resulterar i ett stressat och pressat Vimmerby som väljer att trycka på med all den kraft dom har kvar. Något som egentligen inte resulterar i speciellt farliga lägen tills domaren blåser straff för Vimmerby i en närkamp i straffområdet. Straffen läggs och går in i mål (måste tillägga att jag var på den 🙂 ), något som egentligen inte förändrar spelsituationen utan kampen fortsätter ute på plan tills domaren efter ca 95 minuters hårt jobb blåser av och det är seger för Tinnis! En oerhört skön seger och speciellt en viktig revansch sen i våras.

Matchens lirare gick till (drumvirrvel).... mig!!(Julia) ❤ , efter en motivering som lyder att hjälpa & styrka backlinjen och laget, något som för mig är otroligt skönt att höra då det ibland känns som man skriker i tomma intet och inte kan hjälpa till lika mycket som man ibland kan önska!

Sammanfattningsvis en OTROLIGT skön seger och att äntligen få de 3 efterlängtade poängen från i fjol! Nu laddar vi om till den allra sista seriematchen borta mot Tranås/ Torpa den 8 Oktober!