Det här med att starta säsongen med dunder och brak verkar vara vår grej här i Tinnis. Igår var det U-lagets seriepremiär som stod på schemat och vi tog emot Malmens FF på Ryds konstgräs. Vädret kanske inte direkt visade sig från sin bästa sida - även om en del säkert skulle påstå att gårdagens väder ("lite lätt duggregn" och "inte för varmt och inte för kallt") är det bästa vädret att spela fotboll i.
Dagens match spelades med 9 man på plan i varje lag, eftersom Malmen var ganska kort om folk, men på en fullstor 11-mannaplan. Detta gjorde att det blev stora ytor som vi såg till att utnyttja.

Matchen började dock inte på bästa sätt, redan efter 3 minuter fick en Malmen-spelare på en riktig lyckoträff utifrån som gick över Frida i målet. Men detta var inget som verkade göra någon i laget särskilt nedslagen för fem minuter senare hade vi reducerat genom Klara som tagit en fin löpning längs hela högerkanten för att sedan få bollen och sätta den i mål.

Efter det lossnade det alltmer och vi hade flera fina kombinationer som ledde till hela 4 mål till!
20 minuter efter vårt första mål fick Emma L bollen strax utanför straffområdet och placerade in den med ett hårt och välplacerat skott i målvaktens högra nedre hörn. Ebba ville inte vara sämre och skickade in bollen inte bara en, utan två gånger bakom Malmens målvakt. Även Astrid presenterade sig i målprotokollet när hon krigade in 5-1 målet.
Utöver målen hade vi även flera fina chanser och kombinationer, bland annat en snygg frispark i målramen som förtjänade ett bättre öde än så.
Under de sista tio minuterna fick Malmen ett tröstmål i samma stuk som deras första mål och matchen slutade alltså 5-2.

En stor eloge till tjejerna på plan som gör en riktigt bra premiärmatch!