Nu är vi igång på riktigt. Försässongen är igång, med allt vad det innebär. Hur mycket vi än ogillar torsdagslöpningen, stegen och alla dessa styrekepass finns det i alla fall något positivt som försässongen innebär: MATCH 

Årets första match spelades på Ryds konstgräs, en av våra "hemmaplaner", ja vi tränar ju faktiskt där en gång vi veckan. Motståndet stod IFK Västerås FK för. 

Vi var en tunn trupp som samlades på lördag klockan 12:30. De största samtalsämnena var hur man bäst skulle äta när matchen låg såhär mitt på dagen. Det konstaterades att det ultimata skulle vara att gå upp tidigt för att hinna med både frukost och lunch. Något som vissa hade lyckats med, medan vissa hade fått det lite stressigt så matlådan eller diverse melis fick helt enkelt ätas i omklädningsrummet. 
Självklart pratades det mycket om att vi var ganska få, ynka 13 spelare medans västerås kändes som det dubbla. Något som vi dock inte valde att lägga onödig energi på. Vi skulle spela vårt spel och kämpa för varandra, som vi alltid gör. 

Väl ute på planen var det väldigt halt och isigt, ett under att ingen skadade sig. Värst var det ute på kanterna, där våra stackars ytterbackar och yttrar fick trippa runt på tå för att undvika att stå på huvudet, vilket vi inte lyckades fullt ut med. Men det hela resukterade bara i lite blåmärken och träningsvärk i vaderna efter allt trippande. Trots att spelet på kanterna var begränsat lyckades vi få till fina kombinatiner vilket resulterade i många fina lägen. Tyvärr inte lika många mål som möjligheter men Linnèa, Carro och Ebba lyckades göra var sitt och matchen slutade 3-1. 

En svårspelad match då underlaget var mycket halt samt många nya spelare på nya positioner. Trots detta kämpade vi hela matchen vilket gav ett väl godkänt resultat. Nästa match spelas redan nu på söndag klocka 16 mot Triangelns IK på Ryds konstgräs. Nu laddades det upp med en ny träningsvecka för att åter igen få göra det vi tycker om, spela match såklart 

#8


Kommentera

Publiceras ej