Alldeles för tidigt för att vara lördag (06:45 för att vara exakt) började vi idag vår timmeslånga resa mot Katrineholm för att spela Värmbol Inomhuscup. En av bilarna tjuvstartade till och med vår resa för att hinna plocka upp Linnéa i Norrköping. På den avsedda mötesplatsen hittade vi först ingen Linnéa, men däremot två innebandytjejer. Vi funderade först över om vi skulle plocka upp dem istället (vi kunde faktiskt behöva en extra avbytare). Men sen kom Linnéa insusande, så vår plan att byta ut henne mot två innebandytjejer gick i stöpet.
 
Så småningom var vi alla framme i Katrineholm. För vissa gick det väldigt snabbt (kanske på grund av hetsiga spanska gener?) och för andra tog det lite längre tid (på grund av att man hamnade bakom en gubbe som körde i 80 på en 100-väg. Han hade nog inte en droppe hetsigt spanskt blod i sig om man säger så...)
 
Själva spelformatet för den här cupen var nytt för oss alla, men det som gällde idag var alltså 7-mannafotboll på en gigantisk inomhusplan. Förra helgen spelade vi futsal med fem spelare på plan och nu hade alltså planen blivit 3 gånger så stor. Hade det följt ett logiskt mönster så hade det inneburit att vi nu då skulle ha varit 3 gånger så många spelare också, alltså 15. Men här fanns ingen logik på det sättet, så vi fick nöja oss med hälften istället.
Detta innebar ju att det skulle komma att bli väldigt mycket ytor, vilket vi utnyttjade bra i vår första match mot IFK Haninge. Vi radade upp flera målchanser och hade det mesta av spelet, men lyckades aldrig få in bollen i mål. Haninge var duktiga på snabba omställningar och det var under just en sådan som de fick in ett mål, vilket innebar att första matchen tyvärr slutade med förlust med 1-0 för vår del.
 
Andra matchen för dagen var mot FC Djursholm och där byggde vi vidare på vad vi hade startat i första matchen. Man kunde dock märka att energin började tryta något i vårt lag och inte heller denna match fick vi in något mål på motståndarna. Men de lyckades inte heller med den bedriften, vilket gjorde att matchen slutade 0-0.
Under vår tredje match mot DFK Värmbol var det som om energin hade gått ur oss ytterligare och då åkte vi på vår största förlust för dagen. Men trots trötta ben och ansträngd andning var det väldigt mycket vilja ute på planen och Alex kämpade till sig en straff i sista minuten som snyggade till siffrorna något till 5-2.
 
Inför fjärde och sista gruppspelsmatchen hade vi insett att det tyvärr inte fanns någon chans för oss att hamna i topp-2 i gruppen och ta oss vidare till slutspel och då var det som om någon slags spärr släppte hos oss. Trots att alla var tröttare än någonsin och kände av diverse krämpor (alltifrån äldre muskelbristningar till nytillkomna nervsmärtor i rumpan) så var det nästan som ett nytt lag därute på planen. Folk vågade driva och dribbla med bollen, slå avgörande passningar och framförallt skjuta - och allt detta ledde till en stabil seger med 2-0 mot Kimstad GoIF.
Man får ändå säga att det blev en bra avslutning på dagen i och med segern och en stor eloge till alla som var med och kämpade och gav järnet ute på planen!
 
Det är väldigt roligt att åka iväg på cuper med det här laget, trots långa pauser mellan matcherna så har man inte tråkigt en sekund. Även om vi är en så blandad grupp av människor så hittar vi oftast ändå saker som vi har gemensamt. Delar av dagens samtalsämnen handlade exempelvis om alltifrån seriösa saker som hur man lyckas bäst på högskoleprovet till något mindre seriösa ämnen som huruvida Disney's program var bättre förr eller inte. Även svårare och lite djupare frågor behandlades, bland annat vad det är för skillnad på orden förfogat och befogat samt om en tejprulle verkligen är en tejprulle.
Ni ser - det finns både yta och djup hos individerna i det här laget och det är något av det jag gillar allra mest med dem!
 
Nu ser vi fram emot och laddar för en ny träningsvecka där vi kommer ha gästtränare under två av våra träningspass! 
 
#11 = Flash