I onsdags, denna varma höstkväll, var det dags för A-truppen att möta Eneby borta. För de som minns förra året så var det en bil som hade det något svårt att hitta till planen när fjolårets bortamöte mot Eneby ägde rum. Om det berodde på föraren (som ingen verkar komma ihåg vem det var?) eller om det var kartläsarna i baksätet (som förhoppningsvis ingen heller minns vilka det var ;) ) låter vi vara osagt. Poängen var i alla fall att vi på något sätt lyckades hamna mitt i ett bostadsområde och sen via någon liten sidogata hamnade vi mitt på en åker. Där det visserligen växte gräs, men det kändes inte riktigt som en fotbollsplan om man säger så. Men till slut lyckades även denna bil komma fram till rätt plats, något sena och något stressade.
Men i år hade vi som tur var inga problem att komma fram till rätt plats i rätt tid!
 
Det brukar bli mycket prat om allt mellan himmel och jord i omklädningsrummet innan match. Ämnet för dagen var "fusk", vilket vi kom in på efter att det hade kommit fram att det tydligen var vanligt förekommande bland majoriteten i laget att fuska i skolan! Något som gjorde vissa minst sagt upprörda. Det var alltifrån att man tjuvkikade på grannen till att man skrev fusklappar eller kollade i böcker under ett prov, det fanns många väl genomtänkta strategier vill jag lova! För att ingen ska riskera att råka illa ut kommer jag inte att nämna några namn, men låt oss åtminstone säga såhär: det verkar vara en generationsfråga det här med om man någonsin har fuskat på ett prov eller inte... Dagens ungdom, säger jag bara...
 
När vi lämnade omklädningsrummet så lämnade vi även de heta diskussionerna kring fuskande bakom oss och det blev fullt fokus på matchen istället. Dock så verkade inte detta fokus vara tillräckligt just denna kväll, för det kändes som om det var något som saknades. Om man tänker tillbaka på matchen vi spelade i lördags mot serieledande Lindö, så kom vi inte alls upp i samma standard denna kväll. Vi verkar på något sätt ibland ha lättare för lag som ligger före oss i serien, som enligt tabellen ska vara "bättre" än oss och när vi möter lagen som ligger under oss så får vi genast mycket svårare. Så enligt den logiken borde vi ju då alltså haft lätt för Eneby, som ju låg 1 poäng före oss i tabellen. Men ingen regel som saknar undantag antar jag.
 
Vi spelade inte uruselt, men vi spelade heller inte så bra som vi vet att vi kan. Slutresultatet blev i alla fall 0-0, ännu ett oavgjort resultat att lägga till den här säsongen. Vi har nu spelat 6 oavgjorda matcher det här året, flest av alla i hela serien. 1 poäng är ju alltid bättre än inga poäng, brukar man ju säga. Men samtidigt är det ju också skillnad på om man spelar lika och då "vinner" 1 poäng eller om man spelar lika och "förlorar" 2 poäng, och den här säsongen kanske man skulle kunna säga att det varit fler av det senare slaget...
Men det återstår två matcher av den här säsongen och det är två matcher då vi kommer göra allt vi kan för att vinna 6 poäng. För ja, även om 1 poäng alltid är bättre än inga poäng så är samtidigt 3 poäng bättre än 1 poäng ;)
 
Matchens lirare blev den här matchen Linnéa, som kämpade och gav allt som vanligt. Sprang fina löpningar, öppnade upp ytor och gav sig in i tuffa närkamper med Enebyspelarna!
 
Nästa A-lagsmatch är lördag den 29/9, men redan nu på söndag kan man se U-laget möta Eneby:s B-lag hemma på Stångebro. Så det blir en slags repris på onsdagens möte, men med ett bättre resultat för BK Tinnis del hoppas vi på! 
 
#11

Kommentera

Publiceras ej