Då var det äntligen dags, både A- och U-laget har gjort sina sässongspremiärer denna helg. Som vi längtat! Nu är det äntligen slut på ensamma löpturer i skogen eller att behöva träna tillsammans med lillebrorsan för att behålla någolunda bolltouch, ja nu är det dax för fotbollstränignar och lagfika, vem klagar på det.

Nu till matchen, som tidiagare nämnt tog A-laget imot Borens IK igår. För de som kommer ihåg förra matchen så kanske ni minns att resultatet även i denna match inte direkt speglade matchen, 0-0.

Gårdagens match började väldigt bra, det var ett riktigt taggat gäng som klev ut på planen. Vissa hade åkt långt (Betty som kom enda från Västerås), vissa fick testa sina tågkunskaper för första gången, ett under att Astrid kom fram till matchen, men det var vi glada för att hon gjorde. Men när domaren blåste igång var alla närvarande och fokuset var 110% insatt på att plocka 3 pinnar. Vi startade med hög press och var aggresiva redan från början. Vilket resulterade i flera riktigt bra lägen för de flesta av oss i laget under första halvlek. Moa hade flera bra chanser, ett skott i ribban och ett offsidemål, vår nygamla spelare Ebba fick till några riktigt bra avslut på mål som deras målvakt fick sträcka ut sig rejält på. Även Elin I var sugen på att bli målskytt och var nära på att trycka in ett par hörnor. Men första halvlek slutade mållöst trots att Boren knappt var över på vår planhalva.

Andra halvlek drog igång precis som den första, vi hittade tillbaka till att ha ett mer organiserat försvarsspel och kunde därifrån komma med anfall efter anfall. Ju längre tiden gick, desto mer frustrerade blev vi över att vi inte lyckades få hål på Boren och det började kännas lite stressigt redan med 20 min kvar. Vi fortsatte att testa deras förstvarspel och gång på gång fick deras målvakt göra ett par riktigt bra räddningar, men turen var helt enkelt inte med oss. I denna halvlek var det Linneas tur att göra ett offsidemål, skjuta i stolpen och missa ett par hundra lägen, åtminstonde vad det kändes som. Det var fler som fick chanser men ingen av oss lyckades få in detdär viktiga målet och när domaren blåste av stod det fortfarande 0-0. Kanske inte den premiären vi hade önskat oss, men vi bevisar vilket bra försvarsspel vi har ( Elin H nämnde att hon aldrig fick ta bollen med händerna under andra halvlek). Vi lyckas även skapa otroligt mycket och hittar fina kombinationer, men det vicktigaste tycker jag ligger i att vi har en bra inställning. Vi har rokigt ute på planen och krigar i varje situation. Härligt att få vara en del av.

Matchens lirare gick till Linnéa med motiveringen " Krigar och kämpar uppe på topp, får till många avslut, även ett offsidemål" Ja jag får tacka och bocka, och med det avslutar jag detta inlägg.

Vi ser fram emot en ny bra träningsvecka där vi hoppas att flera av våra studenter börjar hitta tillbaka till Linkan!