Högsommarvärmen har fortsatt vara närvarande, åtminstone i helgen då vi mötte Linghem på deras fina hemmaplan Lingheden. De få träd som fanns bredvid planen erbjöd inte så mycket skugga till oss som sprang på planen och många förstod nog att det skulle bli olidligt varmt att spela denna dag. Men vi försökte trösta oss med att det åtminstone skulle vara minst lika jobbigt för våra motståndare också.

Vi tog ganska tidigt kommandot i matchen och fick utdelning redan innan det hade hunnit gå 10 minuter då Linnéa sprang på en djupledsboll och placerade in matchens första mål. Sedan fortsatte vi ösa på; våra yttrar Cissi och Paloma tog sig fram på kanterna, innermittarna Betty och Ida fördelade bollar åt alla håll, Linnéa och Alex sprang på alla bollar som gick framåt och backlinjen och Elin H i målet höll det stabilt bakåt. Så det kändes väldigt bra, åtminstone första halvtimmen av matchen. Därefter släppte vi in Linghem lite i matchen, men utan att de fick utdelning för det och strax innan halvtidsvila satte Betty 3-0-målet efter att Ida tidigare gjort 2-0.

I andra halvlek gick vi ut och tog tag i taktpinnen igen och det gav utdelning efter en kvart när Alex äntligen fick göra mål själv efter att hon tidigare under matchen varit osjälvisk och spelat fram till två av målen istället.
Vi fortsatte att äga spelet resten av matchen och andra halvlek var nästan bättre än första halvlek för vår del. Vilket jag förstår kanske kan verka konstigt med tanke på att vi släppte in 3 mål i andra halvlek... Kollektivt gjorde vi en bra insats, men det var 3 individuella misstag som ställde till det för oss. Som exempelvis en viss vänsterback som fick lite hybris och fick för sig att hon kunde dribbla av sin motståndare (vilket hon bevisligen inte kunde) och detta ledde till att deras spelare fick ett friläge och lyckades sätta bollen i mål. Så cred till Linghem som var duktiga på att utnyttja våra misstag och hemläxa att öva på finter till oss i Tinnis.

Matchen slutade 4-3 till oss och utsedd till denna matchens lirare blev Alex som idag hade tagit plats på topp och serverade många fina passningar till sina lagkamrater samt även fick göra ett mål själv!

Nästa helg möter vi Linköping Kenty - prestigefull match! Kenty, som alltså är det enda lag som förlorat mot Malmslätt innan de drog sig ur. Så alla vi andra (som vunnit mot Malmslätt) förlorade tre poäng i tabellen, medan Kenty snarara tjänade på detta. Men vi ska se till att de åker på ytterligare en förlust på söndag, när vi möts på Ryds konstgräs kl. 17.00!