Den här träningsveckan har varit något alldeles extra! Åtminstone för oss som varit där ;)
Det började redan i måndags, jag cyklade glad i hågen till träningen på Stångebro och strålade som vanligt samman med Elin I vid St. Larskyrkan. Det var inte så att vi hade bestämt att vi skulle ses där och cykla ihop eller så, men av någon märklig anledning har det nu inträffat vid två tillfällen den senaste veckan att vi har kommit cyklande exakt samtidigt från varsitt håll. Elin påstår att det har varit en slump, men händer det en tredje gång så kommer jag nog börja bli lite misstänksam... Men inte mig emot! Cykelsällskap är alltid trevligt! Och dessutom när de kommer med goda nyheter, vilket Elin gjorde denna måndag - hon hade nämligen med sig fika! "På en måndag?" tänker ni. Ja, man kunde knappt tro det, men det var faktiskt sant :D
 
Men innan man får fika är man ju tvungen att träna och den här måndagen var vi nio tappra krigare. Träningen var av det lite lugnare slaget eftersom vi hade haft match dagen innan och mycket fokus lades på avslut och teknik. Martin hade gjort en teknikbana som vi skulle dribbla oss igenom och det började ganska lugnt med insida, utsida, enbart höger fot och sedan enbart vänster fot. Men efter det blev det betydligt mer avancerat för då skulle det hållas på med att dra bollen i nåt himla L och sen kliva över bollen och samtidigt få med sig den på något konstigt vänster, samtidigt som man skulle undvika att dra med sig alla koner på vägen...Ja ni hör ju. Men det faktum att man kanske tyckte att det var svårt kan ju också vara ett tecken på att det är någonting man behöver öva på också ;)
 
Efter att vi vädermässigt har haft medelhavssommar i ungefär en och en halv månad så har vi denna veckan istället gått över till att ha vanlig svensk sommar. Inget fel på det, en svensk sommar kan vara fantastisk när den visar sig från sin bästa sida. Men den kan också visa upp ett ganska lynnigt väderhumör... Något som vi fick prov på i onsdags då himlen öppnade sig helt och hållet över Linköping. I ungefär en timmes tid tömdes allt regn som molnen förmodligen hade samlat på sig under hela maj månad och det resulterade i mindre översvämningar lite här och var i Linköping och obrukbara planer vilket gjorde att träningen ställdes in.
 
I torsdags var det dock dags igen och denna träning var vi också några färre än vanligt. Men det blev en bra träning ändå, mer individanpassad än vad som annars är möjligt. Det lades mycket fokus på att nöta tillslag, både från lite längre avstånd men också från extremt kort avstånd. Så vi kan väl säga såhär: oavsett var på planen vi befinner oss på matchen idag så kommer vi att vara extremt målfarliga!
Det bästa med torsdagsträningen var ju dock det som väntade efter träningen. För på torsdagar är det ju (som alla vet) torsdagsfika! Den här veckan var det Kenneth som stod för det och det var väldigt storslaget vill jag lova. Mackor, saft, pålägg och det bästa av allt - hembakad tårta! Jag är glad att jag redan haft fikat för ribban är satt riktigt högt nu för de som har hand om det nästa vecka
 
 
 
 
Den här veckan har vi ju, som tidigare nämnt, varit lite färre än vanligt på träningarna. Varför har det då varit sådant manfall den här veckan? Det enkla svaret på den är att vi har väldigt många studenter i vårt lag. Både lite äldre studenter som skrivit klart tentor och jobbat med examensuppsatser och som nu åkt hem över sommaren för att sommarjobba. Men även de lite yngre i laget, som har varit på gång att ta studenten. Och det är ju en ganska stor grej som kräver ganska mycket förberedelser - så mycket förberedelser att de till och med har haft "skola" till sent på kvällarna också ;) Men det gav ju resultat för i fredags var det många lyckliga studenter som sprang ut från sina skolor och röjde järnet när de åkte flak på stan (och även senare på kvällen också hoppas jag!) 
Stort grattis till alla studenter i truppen!! 
 
Idag väntar tufft motstånd i form av Linköping Kenty, kl 17.00 på Ryds konstgräs. Vi kommer dock också vara ett tufft motstånd för dem så räkna med att det kan bli en spännande match. Hoppas att vi ses där!
 
#11

Kommentera

Publiceras ej