Idag var det återigen dags för bortamatch och denna soliga lördag tog bussen oss till Bredstorps IP för att möta Tranås/Torpa FF. Den största frågan innan matchen var om vi skulle kunna sno med oss 3 poäng trots att vi åkte buss, trenden är nämligen att när laget åkt buss till Tranås har vi fått åka därifrån med noll poäng.

Matchen började tämligen jämnt, vi hade bra tryck framåt och skapade många farliga hörnor och några halvchanser. Men likt matchen senast ville bollen inte in i mål. Istället lyckades Tranås/Torpa göra första målet i matchen efter 27 spelade minuter.  I slutet av första halvlek lyckas vi skapa ytterligare några målchanser men den efterlängtade kvitteringen uteblev. I 40:e minuten gjorde Tranås/Torpa ytterligare ett mål vilket innebar ett 2-0 underläge i paus.

I andra halvlek får vi inte till det spel vi pratat om och det blir inte många målchanser åt något håll. I den 85:e minuten sätter Tranås/Torpa 3-0 och matchen är avgjord. Trots första förlusten för säsongen finns det positiva saker att ta med från matchen, vi visar vilja och kämparglöd hela matchen trots underläge och viker inte ned oss utan fortsätter trycka på framåt. Vissa sekvenser i matchen visar vi också upp ett fint passningsspel och skapar målchanser.

Vill även gratulera Hanna som fick ta över den rosa tröjan efter Kajsa som välförtjänt valdes ut till matchens lirare!

Nu laddar vi om inför nästa helg då vi äntligen får spela på gräs på ett förhoppningsvis soligt Stångebro. 12:e maj 14:00 är det som gäller så skriv in det i kalendern omedelbart!