Årets första "höstmatch" är spelad och vårsäsongen är färdigspelad för i år. Denna match väntade ett returmöte mot ett revanschsuget Smedby på bortaplan. Med en något speciell trupp med nytillkomna spelare som gjorde sin första match för säsongen och en träningsvecka som inte varit den bästa på grund av manfall kan man säga att det var en tuff match vi skulle ställas inför. Men redan efter några minuter får vi ett fint anfall där Maja J som för dagen ryckt in som forward och sätter 1-0 iskallt bakom målvakten. Likt Sverige arbetade vi som ett lag och hade ett kompakt försvarsspel trots att Smedby hade mycket boll. I mitten av första halvlek slår Cissi en fin frispark där Ida är först på boll och nickar snyggt in 2-0.
I andra halvlek får Maja J återigen bollen och pressar in 3-0. Senare gör även Linnea 4-0. Nu kan man tänka att matchen är avgjord, men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken. För i andra halvlek lyckas smedby göra både 1, 2 och 3 mål vilket innebär att med ca kvarten kvar står det nu 4-3 till oss.
Men som tur är lyckas vi hålla undan och kan gladeligen åka därifrån med 3 viktiga poäng. Extra plus till Veroncia och Maja J som ställer upp samt Astrid som gjorde en kanonmatch från start och även blev utsedd till matchens lirare.

Nu ska vi heja fram Sverige till VM-guld, sola och bada och allt som hör sommaren till. Ses i höst!