Förra helgen spelade vi match mot Lindö på deras fina anläggning i Norrköping. Det var bra förutsättningar; solen sken, konstgräset var jämnt och fint och bollarna kändes sådär lagom pumpade. Vi var taggade på match, Lindö var taggade på match och domarna var förhoppningsvis taggade på match de också.

Lindö tog tag i spelet ganska så direkt och kom upp i anfall redan efter några minuter spelade. De var skickliga på att hålla en bra spelbredd och kunde utnyttja sina snabba och tekniska yttermittfältare på ett bra sätt. Jag tror att vi till en början blev lite chockade över deras framfart, men vi hämtade oss snabbt och kom mer och mer in i matchen.
Just när det kändes som om vi var bra på gång och hade lyckats få till några anfall så kom det en riktig kalldusch när Lindö fick en straff. Rättvist dömd om man kollar på den andra halvan av situationen, deras spelare blev nermejad i vårt straffområde. Vad dock domaren helt missade var att samma spelare i ögonblicket innan hade tagit med sig bollen med handen, något som alltså borde ha gett oss en frispark. Men som sagt, det blev straff åt Lindö, vilken de satte på returen efter att först ha träffat målramen. Strax därefter lyckades de få in ett mål till och resultatet 2-0 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek dröjde det drygt 5 minuter innan Lindö fick in ytterligare ett mål. Det var ju dock långt kvar av matchen och vi fortsatte att kämpa, vilket i den 62:a minuten resulterade i ett mål för oss. Detta gav oss en liten nytändning men tyvärr nådde vi inte riktigt ända fram utan 3-1 blev slutresulatet.

Vi kände oss absolut inte underlägsna. Tvärtom så hade även vi chanser och fina anfall. Skillnaden mellan oss och Lindö var dock att våra misstag och felpass utnyttjades av dem och vi lyckades inte utnyttja deras.

Till matchens lirare utsågs mycket välförtjänt vår målvakt Elin H som räddade oss ett flertal gånger i matchen!

I veckan har vi tränat på som vanligt och det har varit lika varmt som under resten av maj månad. Vi behöver knappt någon uppvärmning längre, man är varm innan man ens har hunnit ta de första löpstegen ut på planen.
I torsdags var det traditionsenligt torsdagsfika som Ebba fixat. Trots att hon inte var med och tränade, utan istället var med på U-lagsmatchen, så hade hon ordnat med detta. Vi tar verkligen vårt torsdagsfika på allvar! Det bästa av allt var att denna torsdag var vi inte så många på träningen (eftersom många var iväg på match), vilket gjorde att det blev extra mycket fika till oss som faktiskt var där. Så den här gången behövde man inte skämmas om man råkade ta 2-3 chokladbollar för mycket ;)

I helgen väntar hemmamatch mot Eneby som i nuläget ligger 2 poäng före oss i tabellen. En vinst för oss och vi tar klivet upp på övre halvan av tabellen och närmar oss de andra lagen på allvar. Vi är taggade och hoppas på mycket publik! Vädergudarna lovar vackert väder som vanligt!