I lördags var det dags för hemmamatch mot Lotorp och vi var alla sugna på revansch efter förra helgens bottennapp mot Smedby. Förutsättningarna inför den här matchen kunde dock varit bättre, vår lagkapten Betty hade gått och blivit sjuk i veckan och kunde därför inte vara med på matchen. Så istället fick Amanda ta ett kliv ner till innermittfältet där hon fick sällskap av Linda. Vårt nya mittfältslås löste matchen på ett väldigt bra sätt.

Dagens matchgenomgång var av det lite längre slaget, vilket gjorde att det blev lite stressigt för en del av oss när vi skulle byta om. Det var bananer som skulle ätas, fötter som skulle tejpas och hår som skulle flätas. Detta gjorde att det blev språngmarsch ut till planen för oss som var lite ”sena” så vi tyckte att vi i princip redan var färdiguppvärmda innan själva uppvärmningen ens dragit igång. Men det gick inte tränarna med på utan 

Vi började matchen ganska bra och försökte få tryck på dem redan från början. Det dröjde dock till minut 19 innan vi lyckades få hål på Lotorp. Det var Linda som påpassligt snappade upp en retur en bit utanför straffområdet och sedan sköt ett otagbart skott i krysset. Definitivt Lindas snyggaste mål för säsongen och även hennes första i A-laget!

Vi fortsatte kämpa på och det saknades verkligen inte chanser. Däremot saknades den riktiga skärpan framför mål då – jag vet inte hur många skott vi sköt över mål från ganska nära avstånd om man säger så. En hel del skott gick rakt på målvakten också, även om hon så klart gjorde en del fina räddningar också.

Trots att vår ledning var knapp i halvtid så kände vi oss ändå ganska trygga. Vi behövde förbättra vissa delar av vårt spelsätt, men på det stora hela kändes det ändå närmare 2–0 än 1–1 för vår del. Och 2–0-målet kom så småningom också. Med kvarten kvar att spela kämpade Amanda in en retur från en hörna efter fint förarbete av flera andra i laget.

Matchens lirare blev idag Linda utsedd till, väldigt välförtjänt då hon växt in bra i sin position på innermitten. Tyvärr tvingades hon utgå i mitten på andra halvlek efter att hennes axel hoppat ur led till följd av ett olyckligt fall efter en tackling. Vi hoppas alla att hon snabbt blir bättre och snart är tillbaka på planen och tränar och spelar med oss igen!

I Lindas ställe fick Astrid, som till vardags tränar och spelar med U-laget, hoppa in och det gjorde hon med bravur. Kämpaglöd och vilja tar en långt på fotbollsplanen och hon var en av alla spelare som var involverade i vårt andra mål.
Även Klara gjorde ett riktigt bra inhopp med flera fina löpningar och lyckades nästan peta in bollen och ge oss en vinst med 3 mål istället för 2. Den här gången ville bollen inte in, men det lovar gott inför framtiden! Och det känns skönt att vi har bra och starka spelare på bänken som kan gå in och verkligen leverera när det behövs!

Nu väntar en vanlig träningsvecka och nästa helg spelar vi återigen hemma på Stångebro – denna gång mot Linghem som säkerligen vill ha revansch efter förlusten mot oss i våras. Men det ska vi som vanligt se till att sätta stopp för!

#11

Kommentera

Publiceras ej