Vårsäsongens sista match var här! Denna soliga kväll tog vi emot Tranås/Torpa på Stångebro och gick därifrån med en stabil 3-0-seger!
 
  
 
 
Det var dock TT som började bäst, vi hade svårt att få grepp om matchen till en början och även om motståndarna inte kom till några farliga avslut så kände vi oss ändå inte så trygga i vårt spel som vi brukar göra. Men sedan fick Betty hål på deras målvakt genom en läckert placerad frispark direkt i mål och efter det kom vi mer och mer tillbaka till vårt sätt att spela.
 
I andra halvlek började vi bättre och det resulterade framåt slutet av matchen i två mål till - det ena på en hörna där Amanda höll sig framme och nickade in bollen och det andra på en frispark där Ebba såg till att dundra in returen förbi både målvakt, försvar och allt annat som kunde tänkas stå i vägen.
 
Vår målvakt Julia fick hålla nollan, något som hon verkligen gjort sig förtjänt av efter sin heroiska insats i dagens match. En skadad fot gjorde det något svårt för henne att få iväg bollen på in- och utsparkar, men trots smärta fortsatte hon hela matchen och såg till att eventuella målchanser inte blev något mer än just chanser för motståndarlaget.
 
Det hade varit soligt och varmt hela dagen och även om det hade börjat bli kväll så lyste solen inte med sin frånvaro och värmen stannade även den kvar. Dock så hade solen börjat gå ner och gjort så att ena långsidan av planen täcktes av skugga. Jag och Emmie konstaterade att vissa dagar är det bra att man har en position på kanten och idag var det verkligen en sådan dag. Vi må älska solsken och vi må älska fotboll, men att kombinera dem båda kan ibland bli i varmaste laget och då är man tacksam för all chans till skugga som finns.
 
En annan bieffekt som kom av solen och värmen var att det hände något med bollarna. Ingen vet riktigt vad, men enligt vissa i laget så blev de tydligen mer "klibbiga"? Tranås/Torpa verkade inte ha några problem med det, men vissa i vårt lag hävdade i alla fall att det var något som var annorlunda med dem i första halvlek. Vissa spelare låg också ner lite mer på backen än vad de vanligtvis brukar göra, och om de berodde på bollarna eller inte - det låter vi vara osagt.
 
I dagens match fick två nya spelare chansen från start och som de förvaltade det! Moa klev in i anfallet och sprang i den ena löpningen efter den andra. Från ena långsidan till den andra, fram mot målvakt för att sätta press, vidare mot mittback för att stressa även henne och sen tillbaka till utgångsposition igen. Hon har tränat mycket fotbollsgolf den senaste tiden och kanske är det nyckeln till att orka springa i så många anfallslöpningar? Vilken tur att vi alla ska åka iväg och spela fotbollsgolf imorgon då, snart kommer vi alla kunna göra lika bra löpningar som Moa!
 
 
 
Den andra spelaren som verkligen tog chansen när hon fick den var Paloma som klev in på vänstermitten! Att TT spelade med en 4-3-3-uppställning var inga problem när både Paloma och Alex på andra kanten klev in så bra i banan och stöttade det centrala mittfältet i försvarsarbetet. Även i anfallsspelet slet hon och jobbade på bra, så bra att hon efter matchen var helt dyblöt av svett. Kan man krama svetten ur sin tröja efter en match - då vet man verkligen att man har kämpat hårt och gett allt!
 
 
 
En annan som kämpade hårt och gjorde en riktigt bra match var vår mittback Hanna som idag blev utsedd till matchens lirare. Hon var lika trygg och lugn som vanligt i sitt försvarsspel och gjorde att vi andra i laget också kände oss trygga och att vi kunde spela vårt spel och vinna matchen.
 
       
 
 
Det var en bra kämpainsats från hela laget och nu går vi på välförtjänt sommaruppehåll innan serien drar igång igen i början av augusti. Men frukta icke! Vi ska nog lyckas se till att den här bloggen hålls uppdaterad under vårt uppehåll ändå, så det blir ingen Tinnis-abstinens här inte!
 
#11

Kommentera

Publiceras ej