Då var ännu en match spelad för A-laget, och som nämnts i föregående inlägg stod Lotorp för motståndet. Redan på samlingen vid Stångebro var stämningen på topp och alla verkade riktigt taggade på match.

Väl framme vid den fina gräsplanen i Lotorp gick laget som vanligt ut på planen för att känna på underlaget medan vår eminenta Kenneth fixade i ordning i omklädningsrummet så att vi spelare har bästa möjliga förutsättningar för att prestera på planen. Och prestera på planen, det gjorde vi minst sagt.

Första halvlek gick helt enligt vår spelidé, och vi lyckades skapa många fina och kreativa kombinationer. En kombination som måste hyllas lite extra är den kreativa hörnvarianten som resulterade i 1-0. Istället för att följa den intränade varianten valde Kajsa och Betty att följa Mats fenomenala råd att våga bryta mönster och göra det oväntade. Kajsa fick till en mycket bra träff och Veronika kunde säkert nicka in bollen i mål. Det andra målet gjordes av Linnea efter ett fint inlägg av Alex, och det tredje målet stod Alex själv för. Värt att nämna är att vi hade många andra fina målchanser. Första halvlek var som sagt mycket bra och det var nöjda spelare och ledare som gick ut för halvtidsvila.

I den andra halvleken kom vi dock inte riktigt upp i samma standard, utan det blev lite mer slit och lite mindre skönspel. Trots detta lyckades vi att hålla tätt bakåt och fortfarande skapa målchanser men bollen ville inte in. Sett över hela matchen förtjänar varje lagdel en eloge. Först och främst vår målvakt Julia som bland annat stod för två avgörande räddningar, backlinjen som var i stort sett felfria och i hög grad bidrog till att skapa det fina anfallsspelet, mittfältet som spelfördelare med Veronika som ledstjärna och de sylvassa kanterna som var ständiga hot för motståndarna, och sist men inte minst anfallarna som stod för det kreativa på den sista tredjedelen.

När slutsignalen löd var det stor glädje i laget då ännu en vinst var inkasserad, och på Kajsas initiativ firades segern bland annat genom en hoppring (ring där man hoppar av glädje), hurrande och den självklara segerbilden.

En ny tradition hade skapats inför matchen av lagets förmodligen mest påhittiga spelare, Kajsa och Linnea. Efter varje match kommer Matchens lirare att utses av förra veckans Matchens lirare. Den spelare som blir vald får äran att bära den vackra rosa Matchens lirare tröjan varje träning under veckan. Det råder dock lite oenigheter huruvida tröjan ska få tvättas eller ej… Som tur var för Alex blev hon den första att bli vald och behöver alltså inte oroa sig för att lukta som en otvättad väst, och det förtjänade hon mer än väl. Hon stod verkligen för en fin insats och slet mycket hårt som vanligt. Här nedan ser ni henne lyckligt posera i den rosa tröjan. 

#18

Ännu en träningsvecka till ända! Den här veckan har vi i A-truppen spenderat våra vardagskvällar på Stångebro. Men tydligen var inte naturgräset riktigt redo för oss för vi fick börja vår träningsvecka med att i måndags träna på gräsytan mellan A- och B-plan. I onsdags avancerade vi upp en nivå till att träna på B-plan för att sedan avsluta med att träna på självaste A-plan på torsdagen.
I torsdags var det ju även fika efter träningen - en trevlig tradition vi börjat med den här säsongen. Denna vecka stod Alex för fikat (med lite hjälp från Hanna) och hon hade bakat en god kladdkaka till oss som riktigt smälte i munnen. Det finns inte mycket som slår en perfekt kladdig kladdis!
 
Denna helg åker A-truppen till Lotorp för att spela säsongens tredje seriematch. Vi möter ett Lotorp som i veckan tog sig an självaste LFC i Danske Bank Cup. Då åkte de på en förlust och har dessutom ännu inte plockat några poäng i serien, så vi kan nog räkna med att det kommer vara ett taggat och revanschsuget lag som tar emot oss på deras hemmaplan. Men vi kommer vara minst lika taggade!
 
Särskilt den här damen kanske? Amanda gör äntligen sin seriedebut i helgen efter långvariga och återkommande sjukdomstillstånd.
(Missta inte hennes min för rädsla från hennes håll, det är bara en imitation av hur Lotorps spelare kommer se ut när de stött på henne på planen).
 
Glöm inte heller bort att U-laget spelar hemma på Stångebro på söndag kl 13.00! Perfekt sätt att inleda valborgsfirandet på!
 
#11
Det här har varit en fullspäckad helg för oss fotbolls- och Tinnis-älskare. Igår hade som sagt U-laget sin seriepremiär på hemmaplan och även vi i A-truppen spelade hemma i lördags då vi tog emot Smedby AIS på Stångebro.
 
Vi fick hålla till på C-plan, vilket ligger en bit in på området och en del uttryckte viss oro för att publiken inte skulle lyckas hitta dit, eftersom vi i vanliga fall skulle hållit till på A-plan. Men som den trogna publik de alltid är så hittade de oss och vi slapp oroa oss för att spela inför tomma läktare.
 
Det var ett laddat och taggat gäng som samlades i omklädningsrummet innan matchen. Man kunde verkligen känna att det var dags för hemmapremiär och dessutom derby! (Vilket i och för sig var och varannan match kommer vara i den här serien, men det är en petitess).
Man märkte att de flesta var på gott humör, även Mats kom in och gav oss ett gott skratt, men mest för hans berättelse om de tekniska problem han stött på under den senaste tiden. Det där med ny teknik är inte alltid helt lätt - att veta vad en router är, vad som är skillnad på bredband och tv-abonnemang och inte minst att hitta en länk för att kunna beställa kläder på newbody. Tur att han är bättre på taktiska detaljer och fotboll, vår huvudtränare. ;)
 
Nu till matchen istället: det var bra förutsättningar - fin gräsplan och lagom varmt (för oss som spelade i alla fall, det var nog något värre för de som stod bredvid). Kanske något blåsigt, men det är ju Linköping vi talar om så något annat kan man ju knappast förvänta sig.
Smedby satte fart från början och gav oss nog lite av chockstart, spelade tufft och tog löpningar och kampen i varje duell. Men så småningom jobbade vi oss in i matchen och resterande första halvlek blev ett ställningskrig utan några solklara målchanser från något av lagen. Trots detta lyckades dock Smedby få in ett mål på ett inlägg efter ca 20 min, men vi gav inte upp utan gjorde vårt bästa för att själva skapa målchanser och inte låta dem få komma till några fler avslut.
 
Andra halvlek lyfte vi oss något och det kändes som om vi nu var det spelförande laget. Några fler målchanser skapades från oss denna halvlek, men tyvärr ingen som gav resultat och halvtidsresultatet 0-1 stod sig matchen ut. Något besvikna över resultatet var man ju, med all rätt - en förlust är alltid en förlust. Men prestationen i sig är inte dålig, vi kämpar på ända in i slutet och ger aldrig upp och det är den mentaliteten som kommer ge oss poäng i kommande matcher. "Motivation slår alltid klass" som man brukar säga och har man både motivation och klass (som vi i Tinnis har) så kan det ju inte gå annat än bra!
 
Nu laddar vi upp för en ny träningsvecka och äntligen får vi hålla till på naturgräset på Stångebro! Så nu ser vi till att det blir bra träningar och bra uppladdning inför nästa helgs matcher!
 
#11