En tråkig, regnig söndag i Juni stod Kenty för motståndet. Även fast vädret var bittert så var känslan att idag, skulle bli en bra fotbollsdag. 15 grader och molnigt är ändå det optimala fotbollsvädret enligt mig. Med sånna förutsättningar, vad skulle kunna stoppa oss? 

Matchen inleds med ett vasst Kenty som drar igång ett högt tempo men vi ligger rätt i positionerna och jobbar på bra. Matchen rullar på och vi kommer längre och längre upp i banan. En bit in i matchen får vi en hörna och där nickar kvinnan, myten, legenden Elin I in bollen. En välplacerad nick som seglar in bredvid Kentys målvakt.
Vi fortsätter att jobba på bra och hittar många kreativa lösningar. Dock inget mer mål innan domaren blåser av för halvtid. 

I andra halvlek är Kenty precis som i första inte ofarliga utan har en del chanser precis som oss. Men efter ett byte senare i andra halvleken kommer Ebba (Pocen) in med ny energi och trycker dit 2-0 målet med en snygg vänster. Efter detta står matchen rätt still då inget av lagen har några riktiga målchanser förutom ett antal skott som vår fantastiska målvakt Elin H plockar bort med galna räddningar. En extra inside knowledge är att ryktet säger att Elin I fick en riktig smäll som tog långt långt ner i magen. Hmm valfri tolkning 🤪 

Matchen slutar sedan 2-0 och matchens lirare blev idag Ida som kämpade och slet alla 90 minuter. Många skickliga passningar och dribblingar utgavs också från Idas sida. 

Så för att sammanfatta matchen så spelar laget riktigt bra och de kändes som att denna vinst var en riktig laginsats där alla gick in med sitt gröna Tinnishjärta. Tack till bollflickorna från bollihop för er insats och även tack till laget för en riktigt rolig match att spela<3
#7
Den här träningsveckan har varit något alldeles extra! Åtminstone för oss som varit där ;)
Det började redan i måndags, jag cyklade glad i hågen till träningen på Stångebro och strålade som vanligt samman med Elin I vid St. Larskyrkan. Det var inte så att vi hade bestämt att vi skulle ses där och cykla ihop eller så, men av någon märklig anledning har det nu inträffat vid två tillfällen den senaste veckan att vi har kommit cyklande exakt samtidigt från varsitt håll. Elin påstår att det har varit en slump, men händer det en tredje gång så kommer jag nog börja bli lite misstänksam... Men inte mig emot! Cykelsällskap är alltid trevligt! Och dessutom när de kommer med goda nyheter, vilket Elin gjorde denna måndag - hon hade nämligen med sig fika! "På en måndag?" tänker ni. Ja, man kunde knappt tro det, men det var faktiskt sant :D
 
Men innan man får fika är man ju tvungen att träna och den här måndagen var vi nio tappra krigare. Träningen var av det lite lugnare slaget eftersom vi hade haft match dagen innan och mycket fokus lades på avslut och teknik. Martin hade gjort en teknikbana som vi skulle dribbla oss igenom och det började ganska lugnt med insida, utsida, enbart höger fot och sedan enbart vänster fot. Men efter det blev det betydligt mer avancerat för då skulle det hållas på med att dra bollen i nåt himla L och sen kliva över bollen och samtidigt få med sig den på något konstigt vänster, samtidigt som man skulle undvika att dra med sig alla koner på vägen...Ja ni hör ju. Men det faktum att man kanske tyckte att det var svårt kan ju också vara ett tecken på att det är någonting man behöver öva på också ;)
 
Efter att vi vädermässigt har haft medelhavssommar i ungefär en och en halv månad så har vi denna veckan istället gått över till att ha vanlig svensk sommar. Inget fel på det, en svensk sommar kan vara fantastisk när den visar sig från sin bästa sida. Men den kan också visa upp ett ganska lynnigt väderhumör... Något som vi fick prov på i onsdags då himlen öppnade sig helt och hållet över Linköping. I ungefär en timmes tid tömdes allt regn som molnen förmodligen hade samlat på sig under hela maj månad och det resulterade i mindre översvämningar lite här och var i Linköping och obrukbara planer vilket gjorde att träningen ställdes in.
 
I torsdags var det dock dags igen och denna träning var vi också några färre än vanligt. Men det blev en bra träning ändå, mer individanpassad än vad som annars är möjligt. Det lades mycket fokus på att nöta tillslag, både från lite längre avstånd men också från extremt kort avstånd. Så vi kan väl säga såhär: oavsett var på planen vi befinner oss på matchen idag så kommer vi att vara extremt målfarliga!
Det bästa med torsdagsträningen var ju dock det som väntade efter träningen. För på torsdagar är det ju (som alla vet) torsdagsfika! Den här veckan var det Kenneth som stod för det och det var väldigt storslaget vill jag lova. Mackor, saft, pålägg och det bästa av allt - hembakad tårta! Jag är glad att jag redan haft fikat för ribban är satt riktigt högt nu för de som har hand om det nästa vecka
 
 
 
 
Den här veckan har vi ju, som tidigare nämnt, varit lite färre än vanligt på träningarna. Varför har det då varit sådant manfall den här veckan? Det enkla svaret på den är att vi har väldigt många studenter i vårt lag. Både lite äldre studenter som skrivit klart tentor och jobbat med examensuppsatser och som nu åkt hem över sommaren för att sommarjobba. Men även de lite yngre i laget, som har varit på gång att ta studenten. Och det är ju en ganska stor grej som kräver ganska mycket förberedelser - så mycket förberedelser att de till och med har haft "skola" till sent på kvällarna också ;) Men det gav ju resultat för i fredags var det många lyckliga studenter som sprang ut från sina skolor och röjde järnet när de åkte flak på stan (och även senare på kvällen också hoppas jag!) 
Stort grattis till alla studenter i truppen!! 
 
Idag väntar tufft motstånd i form av Linköping Kenty, kl 17.00 på Ryds konstgräs. Vi kommer dock också vara ett tufft motstånd för dem så räkna med att det kan bli en spännande match. Hoppas att vi ses där!
 
#11
Högsommarvärmen har fortsatt vara närvarande, åtminstone i helgen då vi mötte Linghem på deras fina hemmaplan Lingheden. De få träd som fanns bredvid planen erbjöd inte så mycket skugga till oss som sprang på planen och många förstod nog att det skulle bli olidligt varmt att spela denna dag. Men vi försökte trösta oss med att det åtminstone skulle vara minst lika jobbigt för våra motståndare också. 
 
Vi tog ganska tidigt kommandot i matchen och fick utdelning redan innan det hade hunnit gå 10 minuter då Linnéa sprang på en djupledsboll och placerade in matchens första mål. Sedan fortsatte vi ösa på; våra yttrar Cissi och Paloma tog sig fram på kanterna, innermittarna Betty och Ida fördelade bollar åt alla håll, Linnéa och Alex sprang på alla bollar som gick framåt och backlinjen och Elin H i målet höll det stabilt bakåt. Så det kändes väldigt bra, åtminstone första halvtimmen av matchen. Därefter släppte vi in Linghem lite i matchen, men utan att de fick utdelning för det och strax innan halvtidsvila satte Betty 3-0-målet efter att Ida tidigare gjort 2-0.
 
I andra halvlek gick vi ut och tog tag i taktpinnen igen och det gav utdelning efter en kvart när Alex äntligen fick göra mål själv efter att hon tidigare under matchen varit osjälvisk och spelat fram till två av målen istället.
Vi fortsatte att äga spelet resten av matchen och andra halvlek var nästan bättre än första halvlek för vår del. Vilket jag förstår kanske kan verka konstigt med tanke på att vi släppte in 3 mål i andra halvlek... Kollektivt gjorde vi en bra insats, men det var 3 individuella misstag som ställde till det för oss. Som exempelvis en viss vänsterback som fick lite hybris och fick för sig att hon kunde dribbla av sin motståndare (vilket hon bevisligen inte kunde) och detta ledde till att deras spelare fick ett friläge och lyckades sätta bollen i mål. Så cred till Linghem som var duktiga på att utnyttja våra misstag och hemläxa att öva på finter till oss i Tinnis.
 
Matchen slutade 4-3 till oss och utsedd till denna matchens lirare blev Alex som idag hade tagit plats på topp och serverade många fina passningar till sina lagkamrater samt även fick göra ett mål själv!
 
Nästa helg möter vi Linköping Kenty - prestigefull match! Kenty, som alltså är det enda lag som förlorat mot Malmslätt innan de drog sig ur. Så alla vi andra (som vunnit mot Malmslätt) förlorade tre poäng i tabellen, medan Kenty snarara tjänade på detta. Men vi ska se till att de åker på ytterligare en förlust på söndag, när vi möts på Ryds konstgräs kl. 17.00!
 
#11