I onsdags var seniortruppen i Ödeshög och besökte Sjötorps fotbollsgolf för lite lagaktivtet. Detta har varit lite av en tradition de senaste åren, vilket vi får tacka Moa för som fixat med det hela. Trots det blåsiga vädret och endel motgångar var det hela väldigt roligt. Det är lite extra roligt att se hur tävlingshornen växer fram och hur frustrationen bara växer när det inte går vägen. Här kommer resultatet från tävlingen som alla väntat så spänt på. 
 
 1. Elin L 69p
 2. Moa 75p
 3. Linnéa J 77p
 4. Mats 79p
 5. Elin H 84p
 6. Fingal 87p
 7. Kajsa 89p
 8. Alex 89p
 9. Cissi 95p
 10. Hanna P 97p
 11. Betty 100p
 12. Ida 110p
 13. Ebba H 111p
 
Ibland gick det inte riktigt som planerat, då hamnade man i buskarna!
Glädjen när man gör en hole in one
Ibland krävdes det att man läste in sig på banan för att få till en bra runda, men ibland hjälpte det inte alls 
Vi tackar Sjötorps Fotbollsgolf än en gång för en otroligt fin bana, perfekt lagaktivitet om ni frågar mig 
#8
 
1. Vem i laget kan spela på flest positioner?
Ebba tror jag kan spela överallt, fd målvakt som hon är och nu grym som forward och på mittfältet! Jag tror även att hon skulle göra ett bra jobb i backlinjen! 

2. Vem är lagets retsticka?
Elin I har alltid ett nytt smeknamn på gång och är alltid på lite lurigt humör 

3. Vem i laget skulle vara den där personen som alltid dör först i en skräckfilm?
Tror Emmie skulle ha den oturen tyvärr     😅

4. Vem i laget är största romantikern?
Hmm svårt, men tror Palomas spanska gener gör henne till mest romantisk

5. Vem i laget skulle göra bäst jobb som president för USA?
Maja T, hon är tuff och skulle göra ett bra jobb!

6. Vem i laget har svårast att slita sig från sin mobiltelefon?
Egentligen är det väl ingen som håller på sådär jättemycket med mobilen, men om det skulle va nån så är det någon av oss yngre i laget

7. Vem i laget somnar alltid först i bussen till en bortamatch?
Agnes verkar vara väldigt bra på att sova, så jag tror det är hon!

8. Vem i laget är smartast?
Emy tror jag är väldigt smart så det får bli hon!

9. Vem är lagets mamma?
Cissi! Hon har koll på det mesta och är alltid snäll med att bjuda på skjuts 

10. Vem i laget har bäst musiksmak?
Alex, hon har alltid bra och peppande musik
Då var det äntligen dags, både A- och U-laget har gjort sina sässongspremiärer denna helg. Som vi längtat! Nu är det äntligen slut på ensamma löpturer i skogen eller att behöva träna tillsammans med lillebrorsan för att behålla någolunda bolltouch, ja nu är det dax för fotbollstränignar och lagfika, vem klagar på det. 
 
Nu till matchen, som tidiagare nämnt tog A-laget imot Borens IK igår. För de som kommer ihåg förra matchen så kanske ni minns att resultatet även i denna match inte direkt speglade matchen, 0-0. 
 
Gårdagens match började väldigt bra, det var ett riktigt taggat gäng som klev ut på planen. Vissa hade åkt långt (Betty som kom enda från Västerås), vissa fick testa sina tågkunskaper för första gången, ett under att Astrid kom fram till matchen, men det var vi glada för att hon gjorde. Men när domaren blåste igång var alla närvarande och fokuset var 110% insatt på att plocka 3 pinnar. Vi startade med hög press och var aggresiva redan från början. Vilket resulterade i flera riktigt bra lägen för de flesta av oss i laget under första halvlek. Moa hade flera bra chanser, ett skott i ribban och ett offsidemål, vår nygamla spelare Ebba fick till några riktigt bra avslut på mål som deras målvakt fick sträcka ut sig rejält på. Även Elin I var sugen på att bli målskytt och var nära på att trycka in ett par hörnor. Men första halvlek slutade mållöst trots att Boren knappt var över på vår planhalva. 
 
Andra halvlek drog igång precis som den första, vi hittade tillbaka till att ha ett mer organiserat försvarsspel och kunde därifrån komma med anfall efter anfall. Ju längre tiden gick, desto mer frustrerade blev vi över att vi inte lyckades få hål på Boren och det började kännas lite stressigt redan med 20 min kvar. Vi fortsatte att testa deras förstvarspel och gång på gång fick deras målvakt göra ett par riktigt bra räddningar, men turen var helt enkelt inte med oss. I denna halvlek var det Linneas tur att göra ett offsidemål, skjuta i stolpen och missa ett par hundra lägen, åtminstonde vad det kändes som. Det var fler som fick chanser men ingen av oss lyckades få in detdär viktiga målet och när domaren blåste av stod det fortfarande 0-0. Kanske inte den premiären vi hade önskat oss, men vi bevisar vilket bra försvarsspel vi har ( Elin H nämnde att hon aldrig fick ta bollen med händerna under andra halvlek). Vi lyckas även skapa otroligt mycket och hittar fina kombinationer, men det vicktigaste tycker jag ligger i att vi har en bra inställning. Vi har rokigt ute på planen och krigar i varje situation. Härligt att få vara en del av. 
 
Matchens lirare gick till Linnéa med motiveringen " Krigar och kämpar uppe på topp, får till många avslut, även ett offsidemål" Ja jag får tacka och bocka, och med det avslutar jag detta inlägg. 
 
Vi ser fram emot en ny bra träningsvecka där vi hoppas att flera av våra studenter börjar hitta tillbaka till Linkan!  
#8