Namn: Elin Ivarsson
Ålder: Allt emellan 5 och 91, men enligt folkbokföringen är jag 27
Gör förutom att spela fotboll: Bankar in vett (dvs matematik- och fysikkunskaper) i gymnasieelever
Position: Mittback

1. Vad tycker du är det bästa med Tinnis?
Mitt feta spelararvode. Nej, skämt åsido. Alla härliga människor i laget och den goda stämningen vi har i truppen.

2. Nu är ju sommaruppehållet över då man fick och en paus från fotbollen då man får tid att göra andra saker. Hur spenderade du ditt sommaruppehåll?
Umgås med familj och vänner som fotbollen tar all tid för. Sen försöker jag klämma in ett och annat dopp i plurret också.


3. Om du fick välja två personer från laget att ta med dig till en öde ö, vilka skulle du då välja och varför?
Amanda, av själviska skäl. Ingenjör, som hon (snart) är, kommer hon att hitta på fiffiga lösningar som får vår tillvaro på ön att bli både bättre och kortare. Jag tänker mig dessutom att hon är lite händig och bygger ihop en tvåplansvilla med kök, toalett och bubbelbadkar på nolltid. Utöver det är hon ju väldans trevlig också. Åtminstone om man undviker henne under morgontimmarna, enligt henne själv.
Om jag skulle fortsätta att vara självisk finns det en massa sköna individer som jag skulle kunna tänka mig att ta med till ön, men just att de är så sköna innebär ju att de måste bli väldigt saknade av sina nära och kära både i och utanför fotbollslaget. Därför väljer jag att vara lite osjälvisk och ta med mig Linnéa. Om Amanda är en ingenjör så är Linnéa lite mer av en ”ingetgör”, men förhoppningsvis är hon i alla fall inte i vägen.


4. Om du träffade på en god fe som gav dig tre önskningar, vad skulle du då önska dig?
Att vakna upp.


5. Sist men inte minst, vilken är den skönaste vinsten du kommer ihåg?
När det kommer till att komma ihåg matcher är jag en smula senil, men Östgötaderbyt mot Vadstena förra året kommer jag ihåg. Vi besegrade ett skickligt och självsäkert Vadstena och visade att man kommer långt genom att spela som ett lag. Vi var det bättre laget och vann genom att kämpa för varandra. Jag hade ett stort fånigt leende på läpparna i flera veckor.


5 snabba:
Chelsea eller Arsenal? Hmpfff! Vem valde de här alternativen? Det enda alternativet är the Red Devils.
Uppsala eller Linköping? Fråga mig igen när jag vet svaret.
Konstgräs eller naturgräs? Fotboll ska spelas på gräs och inget annat.
Göra 5 nickmål i en match eller göra 1 matchavgörande brytning? Gör jag 5 nickmål i en match kan jag lägga skorna på hyllan, då är jag klar. Jag litar på att Hanna reder ut situationen och räddar upp med den matchavgörande brytningen
Coopertest eller beep-test? Coopertest, hellre testa köra runt i en cooper än att springa beep.
I söndags var det åter igen dags att beträda planen för lite matchlir. Tidigare träningsvecka har kanske varit lite okoncentrerad med tanke på pågående nollning men det var det inget som märktes av på matchen. Energinivån var fortfarande på topp!
 
Väl på plats i Ryd fick vi börja med att vänta på att hallen skulle ge oss tillgång till våra omklädningsrum. Något som stressad vissa mer än andra, man måste ju hinna fixa matchfrisyren hallå. Efter ett lite mer påskyndat ombyte tog vi plats i gymnastikhallen för den obligatoriska matchgenomgången från headcoch. Alltid lika givande. När vi hade lyssnat färdigt tog vi vårt pick och pack och begav oss mot planen. Det skämtades en hel del om planens bristande kvalité, studenter ni vet. Många klagade på att gräset var en aning högt och på de många hålen som gick att hitta. Vi bestämde oss efter några minuters klagande att det inte skulle ge oss nått att fortsätta. Motståndarna spelar ju trots allt på samma plan med samma förutsättningar som oss.
 
Matchen kom igång lite försiktigt, det var nog AC som pressade på hårdast till att börja med. Men efter bara några minuters spel lyfte vi oss och jobbade oss sakta men säkert in i matchen. Det första målet kom en halvtimma in i matchen när Alex nickade in en av hörnorna. Nästa mål kom precis före halvtid när Amanda bestämde sig för att göra samma sak, den här gången satt dock inte bollen i krysset men att den seglade in över målvakten var inte fel det heller. 
 
Andra halvlek började mycket bättre än den första, vi jobbade på alla bollar och höll tätt hemåt. AC började se trötta ut medan vi bara öste på frammåt. Det visade sig att en viss Amanda var riktigt målsugen den här matchen för efter att ha dragit på sig ett gult kort kontrade hon med att göra två mål. Ett har jag för mig var efter en hörna medan det andra var ett friläge där hon säkert placerade bollen bredvid en utrusande AC-målvakt. Men jag säger som Mats, det var ju faktiskt inte ett äkta hattrick eftersom alla mål inte kom i samma halvlek. Men det kommer i nästa match, eller hur Amanda? 
 
Sammanfattningsvis var det en bra genomförd match trots att vi skulle kunna gjort ett par mål till. Fyra mål är såklart helt godkänt och riktigt kul att se hur bra alla sliter på ute på planen. Lite extra credit för sitt slit får Alex som även får bära den rosa “matchens lirare”- tröjan den kommande vecka.
 
Vi på bloggen vill också tacka Betty för den här sässongen eftersom hon flyttar till Madrid idag för studier. Vi önskar dig stort lycka till och längtar redan tills du kommer tillbaka till oss. Som tur var slutade det hela med glada miner till Bettys (troligtvis Bettys mammas) supergoda “chokladlasagne”. Vem klagar på fika liksom!
 
Nu laddar vi om för en ny träningsvecka och lördagens hemmamatch mot Assyriska 
 
#8
 
 
 
Namn: Elin Ryd
Ålder: 18
Gör förutom att spela fotboll: pluggar sista året på gymnasiet på Fria Läroverken
Position: Målvakt

1. Vad tycker du är det bästa med Tinnis?
Som många andra har sagt så tycker även jag att sammanhållningen och gemenskapen är det bästa.
2. Nu är ju sommaruppehållet slut för den här gången och fotbollsträningarna har dragit igång igen. Men hur spenderade du ditt sommaruppehåll?
Jag spenderade den största delen av sommaruppehållet åt att jobba hemma i Vimmerby, men hann även med en tripp ner till Skåne.
3. Du är ju en av våra målvakter i laget, men om du hade fått välja vilken annan position som helst, vilken hade du då valt?
Jag tror att jag hade velat vara mittfältare för att jag skulle vilja kunna vara med både i försvarsspelet och anfallsspelet.
4. Vilket är ditt bästa fotbollsminne?
Det måste vara när jag som 10åring var med i en stor fotbollscup i Vimmerby och det blev straffläggning och jag höll nollan.

5 snabba:
-Chelsea eller Arsenal? Är väldigt väldigt dålig på att titta på fotboll så inget av dem
-Cykla i ständig motvind utan elcykel eller tvingas pendla minst 1 timme med Östgötatrafiken till varje träning och match? Cykla i motvind för då kan jag ändå välja när jag ska ta mig till eller hem från träning eller match och slipper stå och vänta.
-Konstgräs eller naturgräs? Konstgräs för att jag tycker att det är skönare att spela på då bollen inte studsar lika mycket eller helt plötsligt kan gå åt ett annat håll för att en grästuva kom upp. Men även för att jag är gräsallergiker.
-Vimmerby eller Linköping?
-Messi eller Ronaldo? Ingen aning, har såklart hört om båda men har inte kollat på dom tillräckligt för att kunna välja