Igår var det dags för hemmamatch igen där Skeninge IK stod för motståndet och målfesten fortsätter ;)

Matchen börjar i 26 (typ) graders böljande värme och vi hettar på värmen ännu mer direkt vid match start och pressar på Skeninge från början. Vi lyckas skapa riktigt fina kombinationer och ett i övrigt stabilt spel med mycket bollförflytt över planen men har dock lite problem i sista tredjedelen. När 1-0 sedan kommer av ett fint inlägg från Emmie till Betty som placerar in bollen så börjar spelet vid mål också lossna och 2-0 av Moa kommer inte långt därefter. Det tredje och sista målet för första halvlek gör Ida genom ett bra boll i djupled från Linnea!

Andra halvlek börjar och vi har i pausen konstaterat att vi behöver ändra lite i press spelet och försöka öka bolltempot ytterligare. Vi lyckas till viss del med det hela men det är nu värmen börjar ta ut sin rätt i kroppen :/
Men är man Tinnis spelare så är man och vi alla fortsätter att driva på! Skeninge har genom hela matchen inte ett enda skott på mål utan lyckas genom en straff placera in 3-1. Trots detta fortsätter de att försöka trycka på men vårt försvar står sig starkt (mot både fysiken och snacket :) ). I ett av våra byten kliver sedan Astrid in på högerytter och vid första bolltouch driver hon vidare ut mot kanten och lyckas lägga bollen över Skeninges målvakt in i mål! Heja!! 4-1 står sig sedan matchen ut! Bra spelat tjejer!!

Matchens lirare valde Emmie sedan att utse till Moa bl.a. pga hennes kämpande och extremt snygga mål! Det känns i övrigt skönt att målen börjar lossna lite och att spelet växer fram, speciellt då nästa vecka är det Lindö som står för motståndet! Tagga!!
 
#1

Vi på bloggen borde kanske först och främst be om ursäkt för det uteblivna referatet om mjölbymatchen, men det är en match vi gärna glömmer. Så nu tycker jag att vi gör det och istället pratar om en mycket roligare match, nämligen gårdagens vinst mot Malmslätt!

Årets första vardagsmatch, inte ofta det händer. Vi var ett tunt (Men så taggat) gäng som samlades vid stångebro. Många trötta huvuden eftersom skolan valt att pressa ut varenda liten kunskap ur våra huvuden de sista veckorna. Några av oss märkte även att det var ett himla ståhej på hela a-plan. Vår a-plan! Himla tur att vi hade bortmatch den dagen. Det var nämligen vårruset som tagit plats inne på planen med tält, bilar och hundratals löpare. Och vi får inte ens springa på planen när det regnat några droppar..   Men jag är inte bitter, nej nej

Väl framme i malmslätt anslöt ett gäng till och en timma före matchstart var vi äntligen fulltaliga. Det märktes på stämningen innan att det var något bra på gång. Alla var taggade, kanske på grund av partyt i omklädningsrummet tillsammas med det fina vädret. Matchen drog igång och vi tog kommandot direkt, riktigt skönt att vårt spel verkligen lossnat. 

Efter bara några minuter får Alex ett markinlägg från Linnèa som hon enkelt sätter snyggt i mål. 1-0 var ett faktum. Vi fortsätter jobba på frammåt och skapar mycket fina anfall, men skärpan är inte riktigt där och många avslut smiter tätt utanför. 2-0 kom istället av mittbacken Elin, som klivit upp på en hörna. Bollen nickades stenhårt in i mål, inga tvivel där inte. Dessa var de mål som blev i första halvlek, malmslätt hade någon chans efter hörna som Julia gjorde en toppenräddning på. Halvtidsresultat: 2-0, med många chanser till fler mål

I andra halvlek fortsatte vi mala på framåt men även här gick många avslut utanför eller direkt till målvakt. 3-0 kom av Ida som satte en snygg nick efter inlägg av Cissi. Fler chanser fanns men sista målet kom efter ca 15 min spelade av andra halvlek. Denna gång av Linnèa efter en 2 mot 1 situation tillsammans med Ida. Nästan alla trodde nog att Ida skulle gå på avslut själv, även Linnèa, som fick bollen precis framför mål med enbart målvakten kvar. Efter lite daltande med bollen fick hon i alla fall en tå på den och den rullade under målvakten och vidare in i mål. 4-0 var då ställningen och det såg ut som om det skulle bli slutresultatet. Tyvärr halkar en av våra spelare nere på egen planhalva och detta ger malmslätt ett riktigt bra läge, som de tar vara på och med en min kvar fastställs slutresultatet 4-1. Surt men inte hela världen. 

Matchens lirare gick till Emmie som var tillbaka på sin ytterbacksposition och briljerade som vanligt. Kul att se att hon tar initiativ offensivt men fortfarande är lika stabil defensivt som alltid. 
Det var en skön känsla att komma hem med 3-poäng efter en liten svacka. Nu väntar Skänninge på söndag och då ska vi kamma hem nästa 3 poängare, något ni inte vill missa👊🏼⚽️

#81. Vem i laget är alltid först på plats innan träningen?
Svårt att säga vem som är först eftersom jag själv är en av den sista till varje träning!

2. Vem i laget är mest virrig?
Agnes L

3. Vem i laget klagar mest på domaren?
Ebba Pock

4. Vem i laget skulle vara den bästa domaren?
Emy E

5. Vem i laget är den största fuskaren?
Elin I

6. Vem i laget skulle mest troligen vinna Hunger Games?
Amanda

7. Vem i laget börjar alltid gråta till filmer?
Maja L

8. Vem i laget är snabbast?
Sandra

9. Vem i laget skulle du helst vilja byta position med?
Kajsa, offensiv ytterback verkar roligt!

10. Vem i laget är alltid glad?
Camilla