Alldeles för tidigt för att vara lördag (06:45 för att vara exakt) började vi idag vår timmeslånga resa mot Katrineholm för att spela Värmbol Inomhuscup. En av bilarna tjuvstartade till och med vår resa för att hinna plocka upp Linnéa i Norrköping. På den avsedda mötesplatsen hittade vi först ingen Linnéa, men däremot två innebandytjejer. Vi funderade först över om vi skulle plocka upp dem istället (vi kunde faktiskt behöva en extra avbytare). Men sen kom Linnéa insusande, så vår plan att byta ut henne mot två innebandytjejer gick i stöpet.
 
Så småningom var vi alla framme i Katrineholm. För vissa gick det väldigt snabbt (kanske på grund av hetsiga spanska gener?) och för andra tog det lite längre tid (på grund av att man hamnade bakom en gubbe som körde i 80 på en 100-väg. Han hade nog inte en droppe hetsigt spanskt blod i sig om man säger så...)
 
Själva spelformatet för den här cupen var nytt för oss alla, men det som gällde idag var alltså 7-mannafotboll på en gigantisk inomhusplan. Förra helgen spelade vi futsal med fem spelare på plan och nu hade alltså planen blivit 3 gånger så stor. Hade det följt ett logiskt mönster så hade det inneburit att vi nu då skulle ha varit 3 gånger så många spelare också, alltså 15. Men här fanns ingen logik på det sättet, så vi fick nöja oss med hälften istället.
Detta innebar ju att det skulle komma att bli väldigt mycket ytor, vilket vi utnyttjade bra i vår första match mot IFK Haninge. Vi radade upp flera målchanser och hade det mesta av spelet, men lyckades aldrig få in bollen i mål. Haninge var duktiga på snabba omställningar och det var under just en sådan som de fick in ett mål, vilket innebar att första matchen tyvärr slutade med förlust med 1-0 för vår del.
 
Andra matchen för dagen var mot FC Djursholm och där byggde vi vidare på vad vi hade startat i första matchen. Man kunde dock märka att energin började tryta något i vårt lag och inte heller denna match fick vi in något mål på motståndarna. Men de lyckades inte heller med den bedriften, vilket gjorde att matchen slutade 0-0.
Under vår tredje match mot DFK Värmbol var det som om energin hade gått ur oss ytterligare och då åkte vi på vår största förlust för dagen. Men trots trötta ben och ansträngd andning var det väldigt mycket vilja ute på planen och Alex kämpade till sig en straff i sista minuten som snyggade till siffrorna något till 5-2.
 
Inför fjärde och sista gruppspelsmatchen hade vi insett att det tyvärr inte fanns någon chans för oss att hamna i topp-2 i gruppen och ta oss vidare till slutspel och då var det som om någon slags spärr släppte hos oss. Trots att alla var tröttare än någonsin och kände av diverse krämpor (alltifrån äldre muskelbristningar till nytillkomna nervsmärtor i rumpan) så var det nästan som ett nytt lag därute på planen. Folk vågade driva och dribbla med bollen, slå avgörande passningar och framförallt skjuta - och allt detta ledde till en stabil seger med 2-0 mot Kimstad GoIF.
Man får ändå säga att det blev en bra avslutning på dagen i och med segern och en stor eloge till alla som var med och kämpade och gav järnet ute på planen!
 
Det är väldigt roligt att åka iväg på cuper med det här laget, trots långa pauser mellan matcherna så har man inte tråkigt en sekund. Även om vi är en så blandad grupp av människor så hittar vi oftast ändå saker som vi har gemensamt. Delar av dagens samtalsämnen handlade exempelvis om alltifrån seriösa saker som hur man lyckas bäst på högskoleprovet till något mindre seriösa ämnen som huruvida Disney's program var bättre förr eller inte. Även svårare och lite djupare frågor behandlades, bland annat vad det är för skillnad på orden förfogat och befogat samt om en tejprulle verkligen är en tejprulle.
Ni ser - det finns både yta och djup hos individerna i det här laget och det är något av det jag gillar allra mest med dem!
 
Nu ser vi fram emot och laddar för en ny träningsvecka där vi kommer ha gästtränare under två av våra träningspass! 
 
#11 = Flash
Som tidgare nämnt var vi i Mjölby med två lag i helgen för att delta i Södra Cupen. Vårt första lag hade sitt gruppspel på fredagkvällen. Kanske inte det optimala efter en lång jobb/skolvecka men våra tappra spelare begav sig till Mjölby för att spela 0-0 mot Tranås/Torpa 1, en knapp förlust mot Mjölby FC 2 med 1-2 och så en avslutande seger mot Tallboda med 2-1, vilket resulterade i en tredjeplats i gruppen och vidare till slutspel på lördagen. Lag nummer två samlades i Linköping vid 9:20 på lördagen för sitt gruppspel, alldelles för tidigt enligt många. Vi konstaterade dock att vi var tacksamma att vi inte hade den tiden som träningstid som de stackars barnen som sprang runt inne i Wahlbeckshallen. Något trötta, något inklämda, men taggade begav vi oss mot Mjölby. Redan under uppvärmningen insåg vi att motståndet skulle bli tufft och framförallt jämnt, vilket även resultatet speglade. De fyra första matcherna i vår grupp slutade oavgjort och sista matchomgången blev direkt avgörande. Vi spelade 1-1 mot Husqvarna och 0-0 mot Mjölby, något som vi ändå var nöjda med. I sista matchen stod Tranås för motsåndet och även den matchen skulle visa sig bli jämn, (så jämn att vissa av oss trodde att det slutade oavgjort) men faktum är att vi vann med 1-0 och slutade på en andraplats i gruppen. 
 
Nu till det roliga, SLUTSPEL. Cupen har ett lite speciellt upplägg, lagen delas in i slutspelsgrupper om tre lag, där två av lagen går vidare efter matcher mot de övriga två i gruppen. Oturligt nog hamnade båda Tinnis-lagen i samma grupp tillsammans med Boren C, ett väldigt tekniskt lag. Fördelen var att minst ett av lagen skulle gå till kvartsfinal, frågan var bara vilket av dem eller om båda skulle lyckas. Vid det laget hade spelare från lag nr 1 anlänt, vissa från Linköping, andra från Stockholm, och vi försökte peppa varandra trots den spända stämningen. Första matchen spelades mellan Lag 2 och Boren C, där Boren vann med 2-0. Vid det läget insåg vi att internmötet skulle bli direkt avgörande och jag tror jag har rätt när jag säger att alla var lite nervösa när vi intog planen. Macthen var väldigt jämn och kunde slutat hur som helst. Båda lagen hade chanser men svårt att göra mål. Resultatet blev 1-0 till lag två, som lite senare tog sig vidare till kvarsfinal efter att Lag 1 förlorat mot Boren C, även dem med 2-0. 
 
I kvartsfinalen var det dags för ett reurmöte med Husqvarna, som även dem tagit sig till kvartsfinal. Macthen var jämn och resultatet speglade matchen. När signalen löd stod det 1-1 och sudden death väntade. Mats tog ut sina spelare och matchen startade, spelare efter spelare klev av och till slut var det bara Kajsa och Ebba, som dagen till ära fått på sig målvaktströjan, som stod kvar på planen. Macthen fick dock ett tråkigt slut då Husqvarna fick en oförfogad straff efter att domaren hävdar att Ebba gjort en kanonräddning UTANFÖR straffområdet. Vi anser dock att hon var innanför men domaren hade bestämt sig. Ebba tilldelades rött kort men ändå fick stå kvar i målet för att stå under straffen. Husvarnaspelaren gjorde inga misstag utan satte straffen och tog sitt lag vidare till semifinal. Ett tråkigt avslut för våran del eftersom vi senare kan se på video att ebba var INNANFÖR straffområdet och straffen var felaktifgt dömd. Men men, alla gör vi misstag, vad vore fotbollen utan dem? 
 
Trot det tråkiga avslutet är vi nöjda med vår insats och det stuntals bra spelet som båda lagen bjöd på. Nu laddar vi om för Cup i Katrineholm i helgen där vi första gången på åratal ska spela 7-manna. Önska oss lycka till! 
 
#8
I helgen ställer vi i Tinnis upp med två lag i Intersport Södracup i Mjölby, vilket betyder att det bara är att rensa kalendern för att vara på plats i Mjölby för att heja fram våra två lag till prispallen. Det första laget spelar redan nu ikväll medans vårt andra lag spelar på lördag förmiddag. Cupens slutspel är förlagd på lördageftermiddagen dit vi hoppas att båda lagen kommer. 

Grupp 2 - (Intersport)

12/1 kl.19.00 BK Tinnis 1 - Tranås/Torpa AIS 1

12/1 kl.20.00 Mjölby FC 2 - BK Tinnis 1

12/1 kl.21.00 Tallboda IF - BK Tinnis 1

De tre bästa lagen går vidare till slutspel Lördag

 

Grupp 3 - (Jordia)

13/1 kl.11.00 Husqvarna FF - BK Tinnis 2

13/1 kl.12.15 Mjölby FC 3 - BK Tinnis 2

13/1 kl.13.15 BK Tinnis 2 - Tranås/Torpa AIS

De tre bästa går vidare till slutspel på sen em.

 

 

Fullständigt spelschema samt uppdatering av reslutaten hittar du här!
#8