Det hände mycket i helgen. Under lördagen spelade U-laget borta mot Lingboda på Tallheden. Våra gröna tjejer kämpade på bra, men klarade inte att stå emot dagens rödvita uppställning. Sett till matchen vann Lingboda rättvist med 3-0.

Dagen fortsatte i gladare anda och större leenden, då flera tjejer från både A- och U-trupp slöt upp för att försöka värva framtida fotbollsspelare till BK Tinnis. På min hemmaplan vid Knektis samlades vi för att överraska våra två blivande baby mamas med tårta och lekar under den från väst inlånade traditionen bebisdusch. På grund av orsaker vi inte kan styra över kan vi dock inte förvänta oss att dagens värvningsförsök lyckas till mer än 50 %.

 
  
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

De tårtor och bakelser som delar av vårt eminenta spelarråd hade fixat till lördagen måste ha varit bra uppladdning, för på söndagen åkte A-laget till Skänninge IP och vann över Skeninge IK med 2-0. Några kanske funderar över varför orten och föreningen stavas olika och det kan jag efter inte så djupdykande eller grundligt googlande förklara för er. Namnet kommer ifrån Skenaån som flyter genom Skänninge och ska ha förekommit i skrifter redan i slutet av 1100-talet. Tidigare har orten stavats Skeninge och den nuvarande stavningen ska ha antagits någon gång under 1900-talet. Skänninge var under medeltiden en mycket betydande stad och ska även ha kallats ”Götha Landets Hufwud-Stad”.

Nu när allas nyfikenhet över Skeninge/Skänninge är stillad kan vi återgå till matchen. Vi kämpade på bra och hade en del farliga målchanser. Amanda lyckades få in bollen i mål i första halvlek efter fint spel med vår alltid lika käcka tjeck. Linnea nätade i andra efter att ha varit på tårna vid en av Skeninges bakåtpassningar. Det ska sägas att vi hade kunnat vara vassare framåt, men försvarsspelet ifrån hela laget var på topp och de enda gångerna vi behövde vara lite oroliga var på de hörnor och frisparkar Skeninge fick. Julia var dock tvärsäker i målet och gick ut och plockade ner det mesta (i något fall även en Skeningespelare). Skeninge ska ha en eloge för deras offside-fällor som fångade oss ett flertal gånger. De med gröna hjärtan tyckte nog att det var på gränsen några gånger, men domarens pipa ljöd och offside blev det, ingen tvekan om saken.

Värt att nämna är också Linneas fantastiska nickmål efter ett inlägg brett med smör ifrån högerkanten. Tyvärr blev målet bortdömt för offside. Frågar man Linnea menar hon att hon inte var offside, men det brydde sig inte domaren om. Jag har full förståelse för domarens beslut. Jag brukar inte heller bry mig om vad Linnea tycker.

Amanda är en rutinerad backpacker och har rest runt i bland annat Australien och Nya Zeeland. Allt bärande på ryggsäck kanske är förklaringen till att hon, trots tät påpassning av Skeningeförsvarare, lyckades hålla undan och ta emot uppspel gång på gång. Det skulle också kunna bero på att hon är student. Studenter brukar vara vana vid att ha en massa tungt tentaplugg hängande över huvudet och axlarna, så vad gör väl då en motståndare för skillnad. Den tryggheten och vassheten det gav att ha Amanda uppe på topp resulterade i att hon blev utsedd till matchens lirare.

       

Nu laddar vi för helgens derby mot Linköping Kenty. Hopp och hej!

#15

 
En solig och varm träningsvecka är till ända! Eftersom torsdagen var en helgdag så valde vi att lägga vår träning redan kl 12 på dagen. När man kom till omklädningsrummet kändes det nästan som om vi nyss hade träffat varandra eftersom vi hade haft vår onsdagsträning som vanligt kvällen innan. Man hade precis bara kommit hem efter träningen på onsdag kväll, ätit middag, sovit, ätit frukost och sen träffade vi varandra på torsdagsträningen igen. Tur att vi tycker om varandra så mycket eftersom vi tvingas umgås med varandra så ofta.
Träningen var varm och svettig, men det har vi nästan börjat vänja oss vid nu efter en hel vecka av svensk sommar. Efter träningen bjöd tränarna på lyxlunch i hörnet av fotbollsplanen. Detta var något som vi hade vunnit som pris när Hanna i måndags lyckats gissa rätt på frågan om varför den 22 maj var ett så viktigt datum i fotbollshistorien.
Rätt svar var att det var det datumet som den första svenska fotbollsmatchen ägde rum 1892. Svensk fotboll firade alltså 125 år i måndags! Matchen gick för övrigt mellan Örgryte IS och Lyckans Soldater, så då var det väl kanske inte så konstigt att Hanna hade koll på det. Så vi har henne att tacka för lunchen och att vi alla blev lite mer allmänbildade.
 
 
 
 
 
 
 
Som om det inte var nog med att vi blev bjudna på lunch så hade vi ju även det traditionsenliga torsdagsfikat som väntade på oss inne i omklädningsrummet. Så energin som vi gjort av med på träningen fylldes snabbt på igen efteråt!
 
 
Någon som är värd en extra eloge den här veckan är Betty som förra matchen blev utsedd till matchens lirare och har haft tröjan på sig hela träningsveckan. Den första som lyckats med detta faktiskt!
 
Nu på söndag spelar A-truppen borta mot Skeninge IK. Vårt senaste möte mot Skeninge var en jämn cupmatch förra året som tillslut fick avgöras på straffar som slutade till vår fördel. De har hittills haft en ganska tuff start på serien och är säkerligen ordentligt revanschsugna. Men vi ska se till att de fortsätter ha det lite tufft, åtminstone över helgen också.
 
#11
 
Tinnisdagen, U-lagsmatch och pizzamys - det har varit fullt upp för oss de senaste dagarna. Det har även hunnits med en A-lagsmatch i helgen, i söndags tog vi nämligen emot Norrköpingslaget Eneby BK.
 
Det var många rödljus som dök upp till samlingen den här söndagen. Dagen innan hade vi varit med på Tinnisdagen och då stått ute i solen i princip hela dagen.
Utan solskydd.
Därav den fin brännan på mångas ansikten. Men som tur var så passade rött faktiskt ganska bra ihop med vår gröna matchdress så vi kunde vara lika snygga som vanligt.
 
För det kan vara viktigt att se bra ut på fotbollsplanen enligt vissa i laget. Strumporna måste vara av en viss längd (de får absolut inte vara olika långa!), shortsen får inte sitta för tight mot rumpan och håret måste ligga rätt - annars kan det vara det enda man springer och tänker på ute på planen.
Men viktigast av allt är ändå att spela bra fotboll och det är något vi alla alltid strävar efter att göra, så även denna match.
 
Och vi började väldigt starkt, vi satte full fart från början och redan efter 10 min hade vi 1-0 efter att Veronika skjutit mål på volley på en hörna. Vi fortsatte det höga tempot och var det spelförande laget under första halvleken, vilket resulterade i ytterligare två mål och flertalet chanser. Innan halvleken tog slut hann dock Eneby få in ett mål också från deras duktiga och tekniska forward men det var inget som påverkade vårt lugn eller spel i första halvleken.
 
I andra halvleken däremot fann vi oss själva mer tillbakapressade än vad vi gjort i första halvlek. Vi blev inte lika spelförande och slarvade mer i vårt spel, vilket innebar att vi gav Eneby en chans att ta sig in i matchen. De lyckades få in ett mål på en hörna så att ställningen blev 3-2 men därefter tog det stopp när vi började inse allvaret i situationen. Ännu en match där vi kanske inte gjorde vår bästa insats sett till hela matchen - en väldigt stark första halvlek och en mindre bra andra halvlek. Men vi visar ändå på mycket viljestyrka och stark moral när vi krigar oss igenom matchen och lyckas behålla lugnet och det vinnande resultatet.
 
Vi hade gjort lite omkastningar i dagens startelva; Eftersom vår ordinarie mittback Elin var ute på andra äventyr så fick Betty ta klivet ner som mittback, vilket hon skötte med bravur hela matchen igenom. Någon annan som också gjorde ett bra jobb var Maja Liljegren som fick starta som innermitt eftersom Betty fått kliva ner ett snäpp i banan.
Vi hade även några nya och nygamla ansikten med på planen idag; Moa, vår ettriga och snabba forward, var äntligen tillbaka i Tinniströjan och Linda, vårt senaste tillskott, fick även hon göra Tinnisdebut.
 
Den här veckan står det som vanligt träning på schemat och sedan spelar både U-laget och A-laget borta i helgen. U-laget möter Tallboda/Linghem B på lördag och A-laget möter Skeninge IK på söndag. Så ännu en helg fullspäckad med fotboll med andra ord! Vilket vi ju älskar, eller hur?
 
#11