Vårsäsongens sista match var här! Denna soliga kväll tog vi emot Tranås/Torpa på Stångebro och gick därifrån med en stabil 3-0-seger!
 
  
 
 
Det var dock TT som började bäst, vi hade svårt att få grepp om matchen till en början och även om motståndarna inte kom till några farliga avslut så kände vi oss ändå inte så trygga i vårt spel som vi brukar göra. Men sedan fick Betty hål på deras målvakt genom en läckert placerad frispark direkt i mål och efter det kom vi mer och mer tillbaka till vårt sätt att spela.
 
I andra halvlek började vi bättre och det resulterade framåt slutet av matchen i två mål till - det ena på en hörna där Amanda höll sig framme och nickade in bollen och det andra på en frispark där Ebba såg till att dundra in returen förbi både målvakt, försvar och allt annat som kunde tänkas stå i vägen.
 
Vår målvakt Julia fick hålla nollan, något som hon verkligen gjort sig förtjänt av efter sin heroiska insats i dagens match. En skadad fot gjorde det något svårt för henne att få iväg bollen på in- och utsparkar, men trots smärta fortsatte hon hela matchen och såg till att eventuella målchanser inte blev något mer än just chanser för motståndarlaget.
 
Det hade varit soligt och varmt hela dagen och även om det hade börjat bli kväll så lyste solen inte med sin frånvaro och värmen stannade även den kvar. Dock så hade solen börjat gå ner och gjort så att ena långsidan av planen täcktes av skugga. Jag och Emmie konstaterade att vissa dagar är det bra att man har en position på kanten och idag var det verkligen en sådan dag. Vi må älska solsken och vi må älska fotboll, men att kombinera dem båda kan ibland bli i varmaste laget och då är man tacksam för all chans till skugga som finns.
 
En annan bieffekt som kom av solen och värmen var att det hände något med bollarna. Ingen vet riktigt vad, men enligt vissa i laget så blev de tydligen mer "klibbiga"? Tranås/Torpa verkade inte ha några problem med det, men vissa i vårt lag hävdade i alla fall att det var något som var annorlunda med dem i första halvlek. Vissa spelare låg också ner lite mer på backen än vad de vanligtvis brukar göra, och om de berodde på bollarna eller inte - det låter vi vara osagt.
 
I dagens match fick två nya spelare chansen från start och som de förvaltade det! Moa klev in i anfallet och sprang i den ena löpningen efter den andra. Från ena långsidan till den andra, fram mot målvakt för att sätta press, vidare mot mittback för att stressa även henne och sen tillbaka till utgångsposition igen. Hon har tränat mycket fotbollsgolf den senaste tiden och kanske är det nyckeln till att orka springa i så många anfallslöpningar? Vilken tur att vi alla ska åka iväg och spela fotbollsgolf imorgon då, snart kommer vi alla kunna göra lika bra löpningar som Moa!
 
 
 
Den andra spelaren som verkligen tog chansen när hon fick den var Paloma som klev in på vänstermitten! Att TT spelade med en 4-3-3-uppställning var inga problem när både Paloma och Alex på andra kanten klev in så bra i banan och stöttade det centrala mittfältet i försvarsarbetet. Även i anfallsspelet slet hon och jobbade på bra, så bra att hon efter matchen var helt dyblöt av svett. Kan man krama svetten ur sin tröja efter en match - då vet man verkligen att man har kämpat hårt och gett allt!
 
 
 
En annan som kämpade hårt och gjorde en riktigt bra match var vår mittback Hanna som idag blev utsedd till matchens lirare. Hon var lika trygg och lugn som vanligt i sitt försvarsspel och gjorde att vi andra i laget också kände oss trygga och att vi kunde spela vårt spel och vinna matchen.
 
       
 
 
Det var en bra kämpainsats från hela laget och nu går vi på välförtjänt sommaruppehåll innan serien drar igång igen i början av augusti. Men frukta icke! Vi ska nog lyckas se till att den här bloggen hålls uppdaterad under vårt uppehåll ändå, så det blir ingen Tinnis-abstinens här inte!
 
#11

I lördags tog vi en busstur ner till Småland för att möta Vimmerby som inför matchen låg på samma poäng som vi, men med bättre målskillnad. Tyvärr blev det förlust med 2-1. Vimmerby fick in ett snabbt mål efter ett skott utifrån, men efter det tog vi över halvleken. Vi hade en del farliga målchanser, men bollen ville inte in.

Planen inför andra halvlek var att gå ut och fortsätta mala på, men mindre än tio minuter in fick Vimmerby en hörna som gick mot bortre krysset, studsade i stolpen och vad jag tror är bakhuvudet på en Vimmerbyspelare och in i mål. Inte mycket att göra åt. Andra halvlek blev en jämnare historia, Vimmerby kom in mer i matchen och målet tog lite musten ur oss ett tag. Trots det kämpade vi på och med tio minuter kvar fick vi in reduceringen genom ”Hoffi”, vår alltid lika käcka glada tjeck. Vi fortsatte jaga kvitteringen, men tiden räckte inte till. Vimmerby jublade (vissa högre än andra) och vi klev av planen drypande av revanschlust inför höstens returmöte.

Personligen är jag sjukt nöjd med vår kämpainsats och har svårt att vara besviken över förlusten. Sett till matchen tycker jag att vi var det bättre laget och åtminstone förtjänat ett oavgjort resultat, men Vimmerby lyckades få in bollen i mål och det är det som spikar resultatet. Det ska bli jättekul att möta Vimmerby igen i höst och se om vi kan lyckas klå dem då istället.

Lagets lirare blev Linnea ”Örnen” Jaktfalk för en som vanligt stabil insats där hon susade förbi den ena Vimmerbyspelaren efter den andra. Även om hon blev lite vingklippt i slutet av matchen och snarare kan liknas vid en halt höna, hoppas alla att hon snart kan flyga igen.

 
 

Ikväll blir det nytt möte i toppen av tabellen. Vi möter Tranås/Torpa på Stångebro sportfält kl. 19.00.

Hopp och Hej!

#15

Det var många lite halvsega ben och huvuden som samlades på Stångebro i tisdags.
- Något sega ben eftersom vi hade tränat dagen innan och dessutom spelat match bara 3 dagar tidigare (Vinst med 4-2 mot Kenty för den som mot all förmodan glömt bort detta!).
- Något sega huvuden eftersom det börjar närma sig sommarlov för många av oss, men innan dess innebär det dagar fyllda med tentaplugg och kursprov.
Trots dessa förutsättningar var vi alla taggade för att återigen ta oss an Boren, som ju var det motstånd som vi mötte i vår seriepremiär tidigare i våras. Då slutade det med vinst och vi var fast beslutna att det skulle sluta med vinst den här gången också.
 
Rockmusiken var på i omklädningsrummet, precis som förra matchen. Då gick det ju bra för oss (vinst med 4-2 mot Kenty som sagt) så vi tänkte, "varför inte fortsätta med ett vinnande koncept?". Det verkar bo en liten hårdrockare i oss alla för det var inte många som kunde låta bli att sjunga med i låtarna. Särskilt Veronika verkade ha hittat sitt rätta element för det var knappt en enda låt som man inte hörde hennes ljuva stämma skråla med i.
 
Vi kom ut till en solig men blåsig plan och startade som vanligt vår uppvärmning med att stå i en ring och kicka bollen till varandra. I början av säsongen var det en harmlös lek, där vi varje gång försökte slå vårt rekord (77 stycken är rekordet om jag inte minns helt fel). Men nu de senaste matcherna har vi istället utvecklat det till en mer seriös lek, nämligen Gris. Jag vet inte ens om man kalla det "lek" längre, för numera handlar det inte om att hålla bollen i luften så länge som möjligt och offra sig för att den inte ska nudda marken, utan snarare om att inte vara sist på bollen om den skulle råka ta i marken. Sist på bollen innan den tar mark får en bokstav och förste person att samla ihop alla bokstäver i ordet "gris" blir en...ja, gris och tvingas krypa runt ringen samtidigt som man ska grymta som en gris.
Väldigt kul. För de som tittar på.
Den här gris-leken har verkligen gjort att man fått se vissa personers sanna natur och man har lärt sig den hårda vägen vilka man inte ska mucka med för då får man tillbaka x10...
 
Om vi ska återgå lite mer till matchen då så började vi lite trevande, fick inte riktigt ner bollen på backen i den hårda vinden och hade svårt att få igång vårt spel de första minuterna. Men så fort vi börjat bemästra medvinden började vi ta tag i taktpinnen mer och mer och det resulterade efter ca 15 min i ett mål av Betty, snyggt framspelad av Maja J.
Vi fortsatte komma till farliga chanser och även Amanda och Kajsa fick näta varsin gång innan halvleken var slut. Det sista målet var en hörna som dock Maja J försökte ta på sig, men domaren bestämde att det istället blev hörnsparksskytten som fick målet och det tackar hon den starka medvinden för!
 
Inför andra halvlek så pratade vi om hur det skulle komma att bli en helt ny match i och med sidbytet och då även bytet från medvind till motvind. Tidigare erfarenheter under säsongen har ju visat att vi kanske inte är ett lag som jobbar bäst i motvind, bokstavligt talat...
Men den här matchen var det som om vi hade bestämt oss. Inga onödiga mål i baken på oss som skulle göra det onödigt spännande (som senast i Kenty-matchen exempelvis, när de reducerade till 3-2. Sen vann ju vi dock med 4-2 så ingen skada skedd där).
Så vi tog kommandot igen och 5 minuter in i andra halvlek fick Maja J äntligen sitt mål efter fin framspelning av Amanda. Innan matchen var slut hann även Alex trycka in matchens snyggaste mål i krysset och matchen slutade 5-0. En välförtjänt seger på många sätt!
 
Alla målskyttar till ära, men vi skulle inte ha något offensivt spel om vi inte hade haft ett fungerande försvar. Med start med Julia i målet som var lika stabil som vanligt och fick hålla nollan. Vi försvarade oss bra med hela laget. Hela vägen uppifrån där våra forwards effektivt plockade bort deras enkla uppspelsalternativ i form av Borens mittbackar så att de istället tvingades slå långbollar som vårt innermittfält enkelt plockade ner och fördelade ut till våra snabba yttrar. Backlinjen jobbade på bra också och detta illustrerades särskilt av Emmie, vår högerback som slet och sprang lika mycket som vanligt på sin högerkant. Det var även hon som välförtjänt blev utsedd till "Matchens lirare".
 
         
 
 
Nästa match för A-truppen kommer bli kanske en av säsongens tuffaste matcher. På lördag möter vi nämligen Vimmerby som har samma poäng som oss och Tranås/Torpa. Vimmerby har precis som vi endast förlorat en match (mot Kenty, som vi ju vann mot med 4-2 för den som missat det). Vi i Tinnis gillar utmaningar och tuffa matcher - vilket det kommer att bli på lördag - det är då vi är som bäst. Och som jag sagt tidigare - motivation slår alltid klass och eftersom vi har båda så kan de ju knappast bli något annat än vinst!
 
#11