Jag förstår att alla spelarintervjuer måste vara så himla spännande och roliga för er att läsa. Men nu är det ju faktiskt så att träningarna har dragit igång igen efter uppehållet och då kommer återkomsten av de "vanliga", långa inläggen. Vissa inlägg (som det här till exempel) kommer till och med bli superlånga.
Men vi kommer fortsätta varva med spelarintervjuer så klart! Vi har knappt tagit oss igenom halva laget och tro mig, det finns många fler som man vill veta mer om!

Även om träningarna dragit igång igen så befinner sig undertecknad fortfarande hemma i Småland för att jobba klart på sommarjobbet, så jag tränar för tillfället tyvärr inte med laget utan får hålla igång på egen hand. Men däremot fick jag träffa de flesta igen förra helgen eftersom det då var dags för...

...Träningsläger i Göteborg!

Fredag
Laget lämnade Linköping vid 17-tiden på fredagen och jag blev upphämtad i Jönköping utav den ena minibussen som kördes utav Mats. Den andra minibussen kördes utav Elin och utöver den hade även Micke tagit en bil tidigare på dagen för att ett visst syskonpar skulle hinna installera sig och pumpa madrasser för att sedan gå på Håkan-konsert på kvällen.

I vår buss hade vi det ganska behagligt och trevligt, lite småprat om vad alla haft för sig sen sist. Moa försökte sig på att agera baksätesförare åt Mats när vi skulle ta oss ut ur Jönköping, vilket gav lite blandat resultat. Väldigt god stämning och trevligt hade vi det som sagt, om det inte hade varit för den 3 timmar långa technolåt som de envisades med att spela på radion. Det var entonig bas, nån melodislinga och någon som sjöng några få ord, annars var det i princip samma låt kontstant under hela bilfärden. Ingen vågade be Mats byta radiokanal i tron om att det var hans udda typ av musiksmak eller något. Och Mats vågade inte heller byta kanal i tron om att det var sånt "som ungdomarna lyssnar på nuförtiden". Alltså var det egentligen ingen av oss som gillade musiken, vilket vi kom på när det var ungefär 5 minuter kvar tills vi var framme...

Hade man åkt i den andra bussen hade man sluppit 3 timmars techno. Däremot hade man tydligen fått höra på Amanda och Elins musiksmak istället som stegvis höjdes så att det till slut knappt gick att prata i baksätet. Och om det inte var superhög musiksmak så var det istället Emmie som höll låda och drog kluriga gåtor tills det snurrade i allas huvuden. Så jag vet egentligen inte vilken buss man helst hade åkt i. Kanske hade det rentav varit Mickes bil som var det bästa alternativet i det läget?

Väl framme vid klubbstugan där vi skulle bo under den här helgen så gällde det att vara snabb för att få tag på den bästa sovplatsen. Och den bästa sovplatsen i vårt moderna samhälle är så klart så nära ett eluttag som möjligt, allt för att man ska kunna ha sin mobil tillgänglig vid alla tider på dygnet!
Det verkade som att det hade gått ut ett meddelande till alla i laget att det gällde att ha så stor luftmadrass som möjligt, både på höjden och bredden. Detta verkade dock både jag och Moa ha missat eftersom vi var de enda som kom med våra små 7 cm höga och 70 cm breda madrasser... Vinnaren i madrasstävlingen blev för övrigt Maja L och Alex som la sina madrasser ovanpå varandra för att få så mycket höjd som möjligt, ett smart och lyckat drag.
 
När alla pumpat sina madrasser, fått i sig korv och dessutom hunnit med en snabb tripp till ICA för att köpa snacks så hade Elin och Amanda fixat ett musikquiz med tema: färg. Lite småklurigt ibland, men väl genomtänkt. Vi blev indelade i fyra lag och tävlade dessutom emot ett ledarlag också. Många tippade ledarlaget som vinnare, mycket tack vare Mickes allmänbildning inom musik och Kenneths bakgrund som DJ. Men de blev faktiskt snuvade på segern av laget som bestod av mig, Betty och Klara. Det var en knapp seger, men ändock rättvis!
 
När det var dags för alla att sova så kändes det precis som när man var lite och åkte på fotbollscuper. Lampan släcktes men inte betydde det att det var dags att sova. Nej, det fortsatte pratas och skickas snapchats ett tag till men så småningom lyckades alla att somna.
Någon hade tyckt att det hade varit en bra idé att ha fönster och altandörr öppna på glänt under hela natten, vilket är en rimlig tanke för det kan annars lätt bli varmt och väldigt dålig luft när det sover 16 personer i samma rum. Vad man dock inte hade tänkt på var att den här sommaren knappast gjort sig känd för sina ljumma sommarnätter, så den kyliga nattluften gjorde att några av oss bokstavligt talat höl på att frysa fötterna av oss. Elin hade till och med haft drömmar om bad i isvakar och isande kyla. Värst av alla var det nog ändå för Julia som låg mitt i korsdraget mellan fönster och altan och hamnade i någon slags köldkoma. Hur hon lyckades överleva natten är för oss andra en gåta. 
 
Lördag
Frukosten skulle serveras 7.30 morgonen därpå, men Linda tyckte att vi behövde stiga upp redan kl 7.00. Det var åtminstone då hennes alarm ringde och väckte halva rummet. En del somnade dock om i en halvtimme, men en annan som vanligtvis börjar sommarjobbet 6.30 lyckades inte med det utan det var bara att kliva upp och hjälpa till att bära fram bord och stolar att äta frukosten vid.
Vilken frukost det var sen! Kenneth hade skivat grönsaker, kokat gröt och ägg och det fanns flera olika sorters mackor, pålägg och juicer att välja på. Som en riktig hotellfrukost!
 
Första träningspasset för helgen skedde på planen som låg precis bredvid klubbstugan där vi bodde. Det var en lagom första träning, man fick känna lite på boll och underlag, men samtidigt var det bra intensitet också. Framåt andra halvan av träningen kom det en rejäl skur vilket gjorde att man blev ganska så blöt. Men det var inte sista gången man skulle känna den känslan under den här helgen...

Efter att många tagit sig en värmande dusch så passade vi på att leka en lek som hette "Maffia" medan vi väntade på lunchen. Den går kortfattat ut på att några i gruppen utses till mördare och ska lyckas "döda" resten av gruppen en efter en, utan att de kommer på vilka som är mördare. På de godas sida står även läkare och detektiver. Det låter kanske lite mer våldsamt än vad det egentligen är, faktum är att det är en väldigt stillasittande lek. Men också väldigt rolig lek, särskilt när någon är "stensäker" på vem som är mördare och sen visar sig ha helt fel.

Efter lunchen (som bestod av lägerklassikern köttfärssås och spaghetti) var det återigen träning, denna gång på en plan som låg ca 8 min bilfärd bort. Så vi hoppade in i minibussarna, tog några svaga svängar, åkte en bit på motorvägen och irrade oss till slut fram till rätt plan.
Passningar och uppspel var det som stod på schemat för den här träningen och efter 50 minuters nötande i regn fick vi spelare frågan om vi ville fortsätta nöta lite till eller om vi skulle bryta träningen för dagen på grund av regnet. Vi tänkte väl att det knappast gick att bli mer blöta än vad vi redan var och dessutom gillar vi ju att spela fotboll så vi valde att fortsätta träna. Det där med att vi knappast kunde bli mer blöta var dock fel... Bara någon minut efter att vi tagit beslutet att fortsätta träningen så öppnade sig himlen totalt. Om man tidigare mot förmodan hade haft någon del av sin kropp som fortfarande var torr så var den inte längre det, skulle man kunna säga.

Efter ännu en varm dusch och därefter pizza till kvällsmat så begav vi oss till ett närliggande hotell för att kolla på Sveriges EM-match mot Nederländerna. Det var dock ingen rolig historia för vår del, det blev respass från kvartsfinalen efter en ganska kollektivt svag insats av det svenska landslaget.
Efter matchen tog vi en kvällspromenad upp på Snikens kulle, där det tydligen ska kunna gå att höra konserter som spelas på Ullevi. Denna helgen var det Håkan Hellström och vi har ju ett par stycken i laget som är stora fans om man säger så.
Det var fin utsikt och så. Men jag tror nog att själva konsertupplevelsen var ca 100 gånger bättre om man faktiskt var på plats på Ullevi.

Väl tillbaka i klubbstugan körde vi ytterligare några lekar, bland annat en lek som hette "4 man i soffan" och krävde ganska mycket strategi och bra minne. De första tre omgångarna gick ganska snabbt, men jag vet inte om det berodde på att vi var väldigt bra eller att vi helt enkelt inte helt hade fattat hur leken gick till ännu. Efter 4 omgångar var ställningen lika mellan de båda lagen och därför bestämde vi oss för att köra en sista avgörande omgång. Men då var alla så såsiga i skallarna av att ha behövt tänka så mycket och hålla reda på alla namn och sittplatser att det blev en omgång som aldrig verkade ta slut. Men en sista fokusering av Linnéa gjorde till slut att hennes lag gick vinnande ur leken och den kunde avslutas.

Söndag
Andra natten var det betydligt behagligare temperatur eftersom vi valt att fönster och dörrar stängda, så ingen behövde vakna upp ur isiga mardrömmar eller med kalla kårar.

Återigen bjöds det på lyxfrukost a'la Kenneth och sedan stod det fotbollsträning av det lite lugnare slaget på schemat eftersom vi skulle spela match på eftermiddagen. Betty verkade dock inte ta det så lugnt, faktum var att han tog i så mycket när vi övade hörnor att hennes ena sko sprack. Men det gick som tur var att lösa med lite tejp (eller ganska mycket tejp) inför eftermiddagens kommande träningsmatch.

Som vanligt så välkomnades vi av regnet när det var dags för match. Vädret i Göteborg hade någon kuslig förmåga att vara ganska fint emellanåt, men så fort det vankades fotboll så var de mörka molnen alltid där. Och så var även fallet den här eftermiddagen. Men förutom vädret var det fina förutsättningar. Konstgräsplanen hade blivit lagd samma månad och den var full av små kulor av korv (förlåt, kork menar jag så klart) som gjorde planen extra bra eller miljövänlig eller något.
Trots bra plan (och kanske på grund av dåligt väder) så blev det tyvärr förlust för oss, men det var en bra värdemätare och genomkörare inför seriestarten en vecka senare. Efter matchen var det dusch, packning, mellanmål och sedan hemfärd.

Det var en väldigt lyckad och rolig helg på många sätt och vis. Man hade nog inte riktigt insett hur mycket man saknat laget och hur roligt vi kan ha tillsammans. Det var bästa starten man kunde ha på den här höstsäsongen och nu fortsätter vi bara framåt och uppåt tillsammans så ska det här nog kunna bli en riktigt bra höst!

 

#11

Kommentera

Publiceras ej