I söndags var det åter igen dags att beträda planen för lite matchlir. Tidigare träningsvecka har kanske varit lite okoncentrerad med tanke på pågående nollning men det var det inget som märktes av på matchen. Energinivån var fortfarande på topp!
 
Väl på plats i Ryd fick vi börja med att vänta på att hallen skulle ge oss tillgång till våra omklädningsrum. Något som stressad vissa mer än andra, man måste ju hinna fixa matchfrisyren hallå. Efter ett lite mer påskyndat ombyte tog vi plats i gymnastikhallen för den obligatoriska matchgenomgången från headcoch. Alltid lika givande. När vi hade lyssnat färdigt tog vi vårt pick och pack och begav oss mot planen. Det skämtades en hel del om planens bristande kvalité, studenter ni vet. Många klagade på att gräset var en aning högt och på de många hålen som gick att hitta. Vi bestämde oss efter några minuters klagande att det inte skulle ge oss nått att fortsätta. Motståndarna spelar ju trots allt på samma plan med samma förutsättningar som oss.
 
Matchen kom igång lite försiktigt, det var nog AC som pressade på hårdast till att börja med. Men efter bara några minuters spel lyfte vi oss och jobbade oss sakta men säkert in i matchen. Det första målet kom en halvtimma in i matchen när Alex nickade in en av hörnorna. Nästa mål kom precis före halvtid när Amanda bestämde sig för att göra samma sak, den här gången satt dock inte bollen i krysset men att den seglade in över målvakten var inte fel det heller. 
 
Andra halvlek började mycket bättre än den första, vi jobbade på alla bollar och höll tätt hemåt. AC började se trötta ut medan vi bara öste på frammåt. Det visade sig att en viss Amanda var riktigt målsugen den här matchen för efter att ha dragit på sig ett gult kort kontrade hon med att göra två mål. Ett har jag för mig var efter en hörna medan det andra var ett friläge där hon säkert placerade bollen bredvid en utrusande AC-målvakt. Men jag säger som Mats, det var ju faktiskt inte ett äkta hattrick eftersom alla mål inte kom i samma halvlek. Men det kommer i nästa match, eller hur Amanda? 
 
Sammanfattningsvis var det en bra genomförd match trots att vi skulle kunna gjort ett par mål till. Fyra mål är såklart helt godkänt och riktigt kul att se hur bra alla sliter på ute på planen. Lite extra credit för sitt slit får Alex som även får bära den rosa “matchens lirare”- tröjan den kommande vecka.
 
Vi på bloggen vill också tacka Betty för den här sässongen eftersom hon flyttar till Madrid idag för studier. Vi önskar dig stort lycka till och längtar redan tills du kommer tillbaka till oss. Som tur var slutade det hela med glada miner till Bettys (troligtvis Bettys mammas) supergoda “chokladlasagne”. Vem klagar på fika liksom!
 
Nu laddar vi om för en ny träningsvecka och lördagens hemmamatch mot Assyriska 
 
#8
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej