I lördags tog vi en busstur ner till Småland för att möta Vimmerby som inför matchen låg på samma poäng som vi, men med bättre målskillnad. Tyvärr blev det förlust med 2-1. Vimmerby fick in ett snabbt mål efter ett skott utifrån, men efter det tog vi över halvleken. Vi hade en del farliga målchanser, men bollen ville inte in.

Planen inför andra halvlek var att gå ut och fortsätta mala på, men mindre än tio minuter in fick Vimmerby en hörna som gick mot bortre krysset, studsade i stolpen och vad jag tror är bakhuvudet på en Vimmerbyspelare och in i mål. Inte mycket att göra åt. Andra halvlek blev en jämnare historia, Vimmerby kom in mer i matchen och målet tog lite musten ur oss ett tag. Trots det kämpade vi på och med tio minuter kvar fick vi in reduceringen genom ”Hoffi”, vår alltid lika käcka glada tjeck. Vi fortsatte jaga kvitteringen, men tiden räckte inte till. Vimmerby jublade (vissa högre än andra) och vi klev av planen drypande av revanschlust inför höstens returmöte.

Personligen är jag sjukt nöjd med vår kämpainsats och har svårt att vara besviken över förlusten. Sett till matchen tycker jag att vi var det bättre laget och åtminstone förtjänat ett oavgjort resultat, men Vimmerby lyckades få in bollen i mål och det är det som spikar resultatet. Det ska bli jättekul att möta Vimmerby igen i höst och se om vi kan lyckas klå dem då istället.

Lagets lirare blev Linnea ”Örnen” Jaktfalk för en som vanligt stabil insats där hon susade förbi den ena Vimmerbyspelaren efter den andra. Även om hon blev lite vingklippt i slutet av matchen och snarare kan liknas vid en halt höna, hoppas alla att hon snart kan flyga igen.

Ikväll blir det nytt möte i toppen av tabellen. Vi möter Tranås/Torpa på Stångebro sportfält kl. 19.00.