I helgen var det derbydags igen för A-truppen! Vi samlades som vanligt vid flaggstängerna utanför SAAB Arena och började sedan vår 15 min långa färd mot Linghem. Själv åkte man i Veronikas bil och vi hamnade lite på efterkälken till en början, men eftersom Veronika varit racerförare i sitt tidigare liv så var det inga problem utan vi var snart ifatt de andra.

Inför matchen hade vi fått lite inside information från Emmie som har många bekantskaper i Linghem. Lite om hur deras uppspel såg ut och hur de brukade formera laget och genast började vi diskutera och resonera om hur vi skulle bemöta detta på bästa sätt. Mats kom till slut med den bästa lösningen: Vi ska spela vårt spel och låta dem anpassa sig efter oss istället.

Dock skadar det ju aldrig att ha lite koll på vad motståndarna kan tänkas hitta på.

När vi kom fram till Lingheden (Linghems hemmaplan) så gick vi spelare som vanligt ut på planen för att ta oss en titt och känna på underlaget, medan Kenneth fixade med matchställen inne i omklädningsrummet. När vi slutligen fick komma in och börja byta om så gick det ett litet sus genom alla eftersom vi dagen till ära skulle få spela i vitt!

Vidskepliga jag började genast tänka på vad det här skulle innebära - förändringar kan vara farligt om man är en sådan som tror på att man alltid måste ta på sig höger benskydd först eller alltid spela med ett hårspänne i fotbollsskon. (Det sistnämnda var faktiskt något som jag körde på i 2-3 matcher innan jag insåg hur vansinnigt det var).

Nostalgiska jag började däremot tänka tillbaka på mitt gamla lag - där spelade vi i vitt matchställ och det gick ju ganska bra.

För det mesta i alla fall.

Sen började då uppvärmningen och vi hade knappt kommit igång innan Amanda blev tvungen att kliva av på grund av en befarad sträckning i ljumsken. Hon hade sedan tidigare en sträckning i rumpan (från lite för häftig discodans kanske, vem vet?) men detta var alltså en ny sträckning. Trots detta startade hon matchen och man märkte inte av några större begränsningar från hennes håll utan hon fortsatte att spela så bra som hon alltid gör. Hur hennes ben mår idag dock, det kan man fråga sig...

Matchens slutade 5-1 till oss och det var ett rättvist resultat sett till hela matchen. Vi gjorde 4 mål i första halvlek, varav de två första kom väldigt tätt efter varandra och det fick nog lite luften att gå ur Linghem. Vi höll oss till matchplanen, spelade vårt spel och det gav oss som sagt en betryggande 4-0-ledning i första halvlek.

Andra halvlek började bra, vi gjorde mål efter bara några minuter. Sedan började vi slappna av något, samtidigt som Linghem kom ut och satte större press på oss. De verkade ha käkat taggtråd eller något i pausen, vad det än var så gav det resultat och de fick rulla in bollen i vårt mål efter lite slarv i försvarsspelet från alla lagdelar.

Vi redde dock ut resten av matchen på ett bra sätt och kunde som sagt gå i mål efter 90 minuter med en stabil 5-1-vinst.

En tråkig händelse under matchen var att Veronika tvingades gå av i andra halvlek efter att ha fått en smäll på örat i en närkamp. Som den fighter hon är hade hon säkert velat spela vidare, men eftersom det blödde ganska ymnigt så blev hon tvungen att kliva av.

En rolig händelse var däremot att Alex - förra matchens lirare - utsåg Maja till denna matchens lirare. En titel som hon gjort sig väl förtjänt av. Hon kämpar och sliter där uppe på topp och fick i gårdagens match (likt många tidigare matcher) även äran att göra mål.

Det är alltid kul att vinna och kunna njuta av vinsten länge, men vi kör på en snabb återladdning och tar oss an nytt motstånd redan på onsdag! Då möter vi AC Studenterna (derby igen!) på Stångebro.