Tinnisdagen, U-lagsmatch och pizzamys - det har varit fullt upp för oss de senaste dagarna. Det har även hunnits med en A-lagsmatch i helgen, i söndags tog vi nämligen emot Norrköpingslaget Eneby BK.

Det var många rödljus som dök upp till samlingen den här söndagen. Dagen innan hade vi varit med på Tinnisdagen och då stått ute i solen i princip hela dagen.
Utan solskydd.
Därav den fin brännan på mångas ansikten. Men som tur var så passade rött faktiskt ganska bra ihop med vår gröna matchdress så vi kunde vara lika snygga som vanligt.

För det kan vara viktigt att se bra ut på fotbollsplanen enligt vissa i laget. Strumporna måste vara av en viss längd (de får absolut inte vara olika långa!), shortsen får inte sitta för tight mot rumpan och håret måste ligga rätt - annars kan det vara det enda man springer och tänker på ute på planen.
Men viktigast av allt är ändå att spela bra fotboll och det är något vi alla alltid strävar efter att göra, så även denna match.

Och vi började väldigt starkt, vi satte full fart från början och redan efter 10 min hade vi 1-0 efter att Veronika skjutit mål på volley på en hörna. Vi fortsatte det höga tempot och var det spelförande laget under första halvleken, vilket resulterade i ytterligare två mål och flertalet chanser. Innan halvleken tog slut hann dock Eneby få in ett mål också från deras duktiga och tekniska forward men det var inget som påverkade vårt lugn eller spel i första halvleken.

I andra halvleken däremot fann vi oss själva mer tillbakapressade än vad vi gjort i första halvlek. Vi blev inte lika spelförande och slarvade mer i vårt spel, vilket innebar att vi gav Eneby en chans att ta sig in i matchen. De lyckades få in ett mål på en hörna så att ställningen blev 3-2 men därefter tog det stopp när vi började inse allvaret i situationen. Ännu en match där vi kanske inte gjorde vår bästa insats sett till hela matchen - en väldigt stark första halvlek och en mindre bra andra halvlek. Men vi visar ändå på mycket viljestyrka och stark moral när vi krigar oss igenom matchen och lyckas behålla lugnet och det vinnande resultatet.

Vi hade gjort lite omkastningar i dagens startelva; Eftersom vår ordinarie mittback Elin var ute på andra äventyr så fick Betty ta klivet ner som mittback, vilket hon skötte med bravur hela matchen igenom. Någon annan som också gjorde ett bra jobb var Maja Liljegren som fick starta som innermitt eftersom Betty fått kliva ner ett snäpp i banan.
Vi hade även några nya och nygamla ansikten med på planen idag; Moa, vår ettriga och snabba forward, var äntligen tillbaka i Tinniströjan och Linda, vårt senaste tillskott, fick även hon göra Tinnisdebut.

Den här veckan står det som vanligt träning på schemat och sedan spelar både U-laget och A-laget borta i helgen. U-laget möter Tallboda/Linghem B på lördag och A-laget möter Skeninge IK på söndag. Så ännu en helg fullspäckad med fotboll med andra ord! Vilket vi ju älskar, eller hur?