Nu är den avklarad, seriepremiären! Och vilken seriepremiär det blev sen då!
Att vinna första matchen för säsongen är alltid lika skönt. Att vinna med 5-1 är också alltid lika skönt.
Men att vinna i seriepremiären med 5-1 mot Smedby - det slår det mesta!
Särskilt eftersom de inför matchen gått ut med deras största konkurrenter om seriesegern skulle bli Kenty, Lindö och Tranås/Torpa. BK Tinnis nämndes alltså inte alls i det sammanhanget - bättre tändvätska än så är svårt att få.

Innan matchen fanns det viss nervositet och lite oro för att premiärnerverna skulle ställa till det för oss. Men den oron var obefogad för så snart matchen drog igång så tog vi tag i taktpinnen direkt. Betty hade strategiskt valt den sida som gjorde att vi fick medvinden med oss i första halvlek vilket gjorde att vi fick ett bra tryck på Smedby direkt och mestadels kunde hålla till på deras planhalva. Det skapades en del chanser innan Linnéa äntligen kunde sätta 1-0 efter att ungefär en kvart av matchen hade gått. 5 minuter senare fick dock Smedby en hörna som gick igenom hela laget förutom en Smedby-spelare som enkelt kunde stöta in bollen i mål.
Som tur var så var detta inget som gjorde oss vidare nedslagna utan vi fortsatte trycka på och föra spelet.

Efter dryga halvtimmen spelad fick vi en frispark en bit utanför deras straffområde. När jag stegade fram för att ta frisparken fick jag en vänlig påminnelse från Elin I om att jag skulle "tänka på vinden". Så jag tog i princip inte i alls, vilket gjorde att bollen knappt nådde fram till mål. Men som tur var så var Sandra uppmärksam på detta och knuffade till en Smedbyspelare som då styrde in bollen i mål via ryggen. Inte det snyggaste målet i Tinnis historia, men ändock ett mål som tog oss upp i ledning igen. Resultatet 2-1 stod sig halvleken ut.

När andra halvleken skulle starta så fanns det återigen en viss oro, för nu skulle ju vi få motvind. Vi hade sett hur Smedbys målvakt hade fått kämpa med sina in- och utsparkar, vinden tog tag i dem så att de knappt nådde halva halvplan. Och när Elin I:s första långboll i andra halvlek nästan vände tillbaka som en bumerang så tänkte vi att det här nog kunde bli tufft. Men på något sätt lyckades vi bemästra vinden, antingen genom att spela bollen på backen eller genom bra precision i långbollar och vilja i alla luftdueller. Elin H i målet slog så långa insparkar att man ett tag inte ens tänkte på att vi hade motvind.
Kanske skulle man till och med kunna säga att vi spelade bättre i motvind? För i andra halvlek lyckades vi göra 3 mål till. Amanda tryckte dit två bollar, bland annat ett riktigt snyggt nickmål med fantastiskt förarbete av Sandra som tryckt sig fram på högerkanten. Sandra fick även avsluta målskyttet och sätta 5-1 målet.

Smedby var absolut inte ofarliga, särskilt i slutskedet av matchen var det en del spel på vår planhalva. Men bra försvarsspel från hela laget, uppifrån och ned, gjorde att de allra farligaste chanserna uteblev.

En bra match gjord av alla, både startspelare och inhoppare och en extra bra match gjord av tvåmålsskytten Amanda som blev utsedd till säsongens första matchens lirare!

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka och därefter bortamatch för A-truppen mot Boren på söndag!
Icke att förglömma innan dess är U-lagets träningsmatch på Fredriksbergs IP imorgon kl. 18.00 samt seriepremiären mot Malmens FF nästa lördag kl. 12.00!