Som tidgare nämnt var vi i Mjölby med två lag i helgen för att delta i Södra Cupen. Vårt första lag hade sitt gruppspel på fredagkvällen. Kanske inte det optimala efter en lång jobb/skolvecka men våra tappra spelare begav sig till Mjölby för att spela 0-0 mot Tranås/Torpa 1, en knapp förlust mot Mjölby FC 2 med 1-2 och så en avslutande seger mot Tallboda med 2-1, vilket resulterade i en tredjeplats i gruppen och vidare till slutspel på lördagen. Lag nummer två samlades i Linköping vid 9:20 på lördagen för sitt gruppspel, alldelles för tidigt enligt många. Vi konstaterade dock att vi var tacksamma att vi inte hade den tiden som träningstid som de stackars barnen som sprang runt inne i Wahlbeckshallen. Något trötta, något inklämda, men taggade begav vi oss mot Mjölby. Redan under uppvärmningen insåg vi att motståndet skulle bli tufft och framförallt jämnt, vilket även resultatet speglade. De fyra första matcherna i vår grupp slutade oavgjort och sista matchomgången blev direkt avgörande. Vi spelade 1-1 mot Husqvarna och 0-0 mot Mjölby, något som vi ändå var nöjda med. I sista matchen stod Tranås för motsåndet och även den matchen skulle visa sig bli jämn, (så jämn att vissa av oss trodde att det slutade oavgjort) men faktum är att vi vann med 1-0 och slutade på en andraplats i gruppen. 
 
Nu till det roliga, SLUTSPEL. Cupen har ett lite speciellt upplägg, lagen delas in i slutspelsgrupper om tre lag, där två av lagen går vidare efter matcher mot de övriga två i gruppen. Oturligt nog hamnade båda Tinnis-lagen i samma grupp tillsammans med Boren C, ett väldigt tekniskt lag. Fördelen var att minst ett av lagen skulle gå till kvartsfinal, frågan var bara vilket av dem eller om båda skulle lyckas. Vid det laget hade spelare från lag nr 1 anlänt, vissa från Linköping, andra från Stockholm, och vi försökte peppa varandra trots den spända stämningen. Första matchen spelades mellan Lag 2 och Boren C, där Boren vann med 2-0. Vid det läget insåg vi att internmötet skulle bli direkt avgörande och jag tror jag har rätt när jag säger att alla var lite nervösa när vi intog planen. Macthen var väldigt jämn och kunde slutat hur som helst. Båda lagen hade chanser men svårt att göra mål. Resultatet blev 1-0 till lag två, som lite senare tog sig vidare till kvarsfinal efter att Lag 1 förlorat mot Boren C, även dem med 2-0. 
 
I kvartsfinalen var det dags för ett reurmöte med Husqvarna, som även dem tagit sig till kvartsfinal. Macthen var jämn och resultatet speglade matchen. När signalen löd stod det 1-1 och sudden death väntade. Mats tog ut sina spelare och matchen startade, spelare efter spelare klev av och till slut var det bara Kajsa och Ebba, som dagen till ära fått på sig målvaktströjan, som stod kvar på planen. Macthen fick dock ett tråkigt slut då Husqvarna fick en oförfogad straff efter att domaren hävdar att Ebba gjort en kanonräddning UTANFÖR straffområdet. Vi anser dock att hon var innanför men domaren hade bestämt sig. Ebba tilldelades rött kort men ändå fick stå kvar i målet för att stå under straffen. Husvarnaspelaren gjorde inga misstag utan satte straffen och tog sitt lag vidare till semifinal. Ett tråkigt avslut för våran del eftersom vi senare kan se på video att ebba var INNANFÖR straffområdet och straffen var felaktifgt dömd. Men men, alla gör vi misstag, vad vore fotbollen utan dem? 
 
Trot det tråkiga avslutet är vi nöjda med vår insats och det stuntals bra spelet som båda lagen bjöd på. Nu laddar vi om för Cup i Katrineholm i helgen där vi första gången på åratal ska spela 7-manna. Önska oss lycka till! 
 
#8

Kommentera

Publiceras ej