Long time, no see... Men nu är vi tillbaka igen!
Vad har hänt sedan sist då? Jo, vi avslutade säsongen med att spela oavgjort mot Tranås, vilket gjorde att vårt A-lag slutade på en fjärdeplats i division 2. Det var mycket jämnt i toppen och det får ändå ses som ett klart godkänt resultat, även om vi så klart alltid siktar uppåt!
 
Efter säsongens slut hade vi ett kort uppehåll på några veckor och sedan har vi kört på med fotboll på Wahlbeckshallens gräs hela året ut.
Men efter att ha värmt oss under Wahlbeckshallens tak hela hösten så var det idag dags för vår första utomhusträning för den här säsongen. Man bävar ju alltid lite inför den där första gången man ska ut på Ljunkans konstgräs; väskan går knappt att stänga för man måste ha med sig underställ och massa varma kläder, stelfrusna händer för att man trots alla extrakläder man behövt packa ner ändå glömt varntarna, stenhårda bollar som pumpats extra hårt nu när säsongen börjar igen, full snöstorm och isande motvind åt vilket håll man än springer.
Ja... det är i alla fall så jag brukar minnas det.
Men idag var det knappt något av detta som slog in!
Inga extrakläder behövdes - i alla fall om man frågar Olivia som sprang runt utan underställ på benen som den äkta norrlänning hon är.
Nästan ingen behövde frysa om händerna - om man inte heter Moa och undvek att ha på sig vantar för att de "skulle vara för varma". Eller om man heter Hanna och tar med sig vantar ut till planen men sen inte använder dem ändå.
Bollarna var precis lagom hårda - en del var till och med alldeles för mjuka (men inte alla, så det går tyvärr inte att skylla på att bollen var mjuk om man råkade få till ett dåligt skott, Alex).
Snö - ja det snöade en del, men det var så fina och tunna flingor att det knappt märktes.
Och vinden - den existerade knappt! I denna stad där det alltid blåser motvind var det för en gång skull nästan vindstilla. Den enda gång man märkte av vinden något var när man skulle cykla hem från träningen, men inte på det sättet man brukar. Nej hör och häpna - idag var det faktiskt medvind! Vilket jag aldrig tror har hänt tidigare under de två säsonger som jag spelat här och har behövt cykla till och från Ljunkans konstgräs.
 
Så summa summarum får man väl ändå säga att det blev en bra utomhuspremiär! Och det känns väldigt kul att vara igång igen, både på plan och på bloggen!
 
#11

Kommentera

Publiceras ej