Med en extra matchledig vecka i bagaget begav vi oss till den fina staden Norrköping för att möta Lindö. Vi kan börja med lite fakta om Lindö:
\n
Efter sässongen 2016 gick Lindö upp till div 1, man kan säga att vi bytte plats då det skedde i samband med att vi halkade ned till tvåan. Efter sässongen 2017 såg det inte så jätte ljust ut i tabellen för lindö och de fick återgå till tvåan där vi nu kommer mötas kommande säsong. Angående just denhär matchen var det lite diskussioner om den skulle spelas eller inte. För er som följer oss på hemsidan kanske ni redan vet att på grund av för få spelare tvingades föreningen ta beslutet att vi skulle dra oss ur Danske Bank Cup, på grund av för få spelare. I cupen skulle ett av motsåndet vara Lindö så istället för att ställa in den matchen behöll vi den som träningmatch då det är extra kul att se vart vi står mot ett lag som ligger i samma serie. Så hur gick det nu då? 
\n
 
\n
Jo matchen drogs igång med många spelare på nya positioner. Märkvärt var att Oliva, som för några veckor sen brilljerade som mittback denna gång startade som ytterback samt att Linnéa fick testa på att springa lite som forward. Det fanns betydligt fler spelare på lite ovana positioner men jag tyckte att vi gjorde det bra och att vi framförallt var duktiga på att hjälpa och styra in varandra. Ju längre matchen gick ju mer kom vi in i positionerna och i andra halvlek började det se riktigt bra ut. Motståndet var mycket tuffare än i de tidigare träningsmactherna men denna gång vek vi inte ner oss. Vi kämpade in i det sista och trots några halvlägen från båda hållen slutade matchen 0-0. Självklart har vi hela laget att tacka men jag tycker att Elin Hallin borde få  lite extra cred för sin dubbelräddning i samband med en av Lindös frisparkar. Först en superäddning på skottet och sen lyckad hon tippa skottet från returen över ribban vilket vi alla är tacksamma över. 
\n
 
\n
Som tidigare nämnt slutade matchen 0-0 vilket jag tyckter är rättvist, hur mycket man än älskar att vinna. Matchen var somsagt jämn och det var tufft spel från båda hållen. Målchanser då? Hade vi några? Jodå det är klart. I första halvlek hade vi lite hörnor och frisparkar som vi skulle kunnat gjort mål men nickarna och avsluten gick utanför. I andra halvlek hade Moa en av matchens chanser, då en misslyckad ränsning hamnade mellan henne och målvakten. Självklart rusade målvakten ut men Moa var först på bollen och sköt. Enligt mig och många andra räddade målvakten bollen med handen UTANFÖR STRAFFOMRÅDET. Detta skulle ju resulterat i frispark och röttkort, men enligt domaren kom skottet på målvaktens kropp och inte på handen och matchen spelades vidare som inget hade hänt. Vad som är rätt eller fel vet jag inte men nu är det ju dömt och vi kan inte göra något åt det. Summa summarum en mycket bra match från båda lagen och det bådar gott inför kommande sässong. Nästa match mot Lindö, då det gäller mer än bara prestige ska vi se till att kamma hem en vinst!
\n
 
\n
Nu väntar en ny träningsvecka innan laget beger sig mot Vimmerby för match mot våra gamla div 2 rivaler som nu tagit sig upp till tvåan. Något som inte får glömmas är att vi förhoppningsvis kan spela årets första u-lagsmatch till helgen! En mycket spännande helg med andra ord! Tills dess får ni nöja er med lite "vem i laget" eller plöja igenom gamla inlägg. Något som starkt rekomenderas! 
\n
#8

Kommentera

Publiceras ej